Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. augusztus 15.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Európa nappal köszön el Gödöllő az EU elnökségtől
Tizenöt település képviselteti magát a Testvérvárosi Fesztiválon

Testvérvárosi Fesztivált rendez a Gödöllői Testvérvárosi Egyesület június 24-25-én. A rendezvényen Gödöllő mind a tizennégy testvérvárosa - Wageningen, Aiach, Zywiec, Turnhout, Csíkszereda, Dunaszerdahely, Forssa, Giessen, Laxenburg, Valdemoro és Brandys nad Labem-Stara Boleslav, Zenta és Beregszász, valamint az olasz partnertelepülés, Ronci is képviselteti magát. A találkozó annak köszönhetően valósulhat meg, hogy az egyesület tavaly 12 600 eurót nyert az Európai Unió testvérvárosi pályázatán.


A rendezvények 24-én délután kezdődnek, ekkor avatják fel az Alsóparkban a testvérvárosokról elnevezett sétányokat. A küldöttségek este részt vesznek a Magyar Szabadság Napja ünnepi rendezvényén, s a határokon túli magyar településekről érkezettek közül többen is ennek keretében teszik le állampolgársági esküjüket.

A Városházán és a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központban testvérvárosainkat bemutató fotó kiállítás, a Művészetek Házában pedig festmény kiállítás várja majd az érdeklődőket. Ez utóbbit az elmúlt hónapokban már sokan megcsodálhatták az uniós elnökségi rendezvényekre érkezők közül, most a nagyközönség számára is látogathatóvá válik a tárlat.

Másnap, 25-én rendezik meg a polgármesterek számára a „Közös értékeken, történelmen és kultúrán alapuló európai identitás" című konferenciát, majd a Főtéren a polgármesterek közösen avatják fel a Testvérvárosok tábláját, ami az egyes települések iránya mellett azok Gödöllőtől való távolágát is mutatja majd. A kulturális csoportok 10 órától veszik birtokba a főteret, ahol egymást váltják a különböző produkciók. Az európai kultúra rendkívül színes palettája elevenedik meg, népi-, komoly- és könnyűzenei bemutatók egyaránt szerepelnek a kínálatban, segítenek jobban megismerni egymás hagyományait, művészetét. Az érdeklődők a testvérvárosok standjain bővebb információhoz is juthatnak minden településről.

Bár Gödöllő indonéz testvérvárosa, Bogor küldöttsége erre az alkalomra nem tud ellátogatni, egy művészeti csoporttal képviselteti magát a kulturális programok sorában.

A rendezvény egy uniós pályázatból valósul meg, amit a MALÉV, a Lázár Lovaspark és a spanyol nagykövetség is támogat. Szintén június 25-én, a Testvérvárosi Fesztivál kiegészítő programjaként ad helyet a főtér az Európai Identitás Nap eseményeinek, ami 9-től 23-óráig várja különböző foglalkozásokkal, kiállításokkal és bemutatókkal az érdeklődőket.
Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu