Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Bemutatták az új budapesti úszókomplexum terveit
A nyolcmilliárdos beruházással épülő hatemeletes úszópalota legkésőbb 2016-ra készülhet el

Szentes Tamás főpolgármester-helyettes, Vígh László kormánybiztos, a Nemzeti Sportközpontok vezetője és Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke 2014. február 11-én, sajtótájékoztató keretében mutatták be a 2021-es felnőtt és 2017-es junior világbajnokságra készülő új budapesti úszókomplexum látványterveit. A Dagály strandfürdő északi részén legkésőbb 2016-ra épülhet meg a hatemeletes úszópalota.


A Dagály strandfürdő északi részén felépülő, hatemeletes úszópalota Budapest új látványossága lesz

A főváros egy a Duna-parti látképet meghatározó, korszerű, ugyanakkor időtálló létesítménnyel gazdagodik - mondta Szentes Tamás, sportért is felelős főpolgármester-helyettes. Emlékeztetett rá: tavaly július 19-én dőlt el, hogy Budapest rendezheti a 2021-es vizes világbajnokságot, azaz az úszók, nyíltvízi úszók, műugrók, műúszók és vízilabdázók 2021-es világbajnokságát , valamint  ehhez kapcsolódva 2017-ben a junior úszó világbajnokságot.

Szentes Tamás jelezte, hogy nem a főváros vezetése felel a beruházásért, viszont kötelessége, hogy számos járulékos feladat teljesítésével segítse a beruházás sikerét. „Budapest szeretne jó házigazda lenni, és garantálni, hogy a több tízezer idelátogató gond nélkül közelíthesse meg a versenyszínhelyeket" - jelentette ki, elsősorban az infrastrukturális és a tömegközlekedéssel kapcsolatos teendőket említette a legfontosabb feladataik között.

„A Dagály strand északi részén legkésőbb 2016 végére felépülő, hatemeletes úszópalota Budapest új látványossága lesz" - jelentette ki Vígh László kormánybiztos, a Nemzeti Sportközpontok vezetője. Hozzátette: a 25 ezer négyzetméter alapterületű, elhúzható tetővel ellátott komplexumban a verseny- és bemelegítő medencék, továbbá ugrótorony és tanmedence is helyet kap, és alapállapotában ötezer néző befogadására lesz alkalmas. A 2021-es vb-re becsatlakozik egy mobillelátós rész, így lesz 18 ezres az össz-befogadóképesség, de a 13 ezres ideiglenes tribünt a felnőtt-világbajnokságot követően elbontják.

Az előzetes becslések szerint nyolcmilliárd forint körül van az uszoda ára, de a költségeket még növelik majd a vizes világbajnokságokkal összefüggésben a fő helyszín mellett más színhelyeken is zajló létesítményfejlesztések. A tervezés most folyik tovább, október-november táján lesznek készen a kivitelezési tervek, utána következhet a kivitelező kiválasztása közbeszerzési pályázat útján, 2015 elején indulhat a munka, jövő februárban kerülhet sor az alapkőletételre.

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke arról beszélt, hogy a 2017-es korosztályos vb rajtja előtt legalább fél évvel korábban átadandó komplexummal megoldódik az a gond, hogy jelenleg szinte „ölik egymást a vízfelületért" a vizesek, az úszók, a vízilabdázók, a műúszók, a műugrók, mert nincs hol edzeni.

Forrás: Budapest.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu