Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Magyar rocktörténeti múzeumot avattak Budapesten
A MagyarRock Hírességek Csarnoka 810 négyzetméteren állít emléket a magyar rockzene elmúlt ötven évének

Alig másfél év előkészítő munkát követően 2014. február 6-án megnyílt az ország első rockmúzeuma, a MagyarRock Hírességek Csarnoka az angyalföldi RaM Colosseumban. Az állandó kiállítás a 60-as évek elejétől mutatja be a magyar rockzene történetét korabeli plakátok, fotók, hangszerek, zenészrelikviák segítségével. A megnyitón beszédet mondott Tarlós István főpolgármester és Tóth József, a XIII. kerület polgármestere.


„1948-ban születtem, és hasonlóan a jelen lévőkhöz magam is beleszülettem a Rockmúzeum által megjelenített zenei világba. Az 50-es évek világa után jött egy zenei fellendülés a 60-as években, és egyszer csak eljött a nap az évtized második felében, amikor valami erjedni kezdett. Ebben az időben nőtt fel Magyarországon az a generáció, amit a mi nemzedékünk szeretett, és már nekünk is voltak rock együtteseink, akiket sajátunkként szerethettünk „- idézte fel a hazai rockzene megszületésének korszakát Tarlós István, megemlítve a többi közt az Illés, az Omega, és a Metró zenekart. Hozzátette: maga is nagy rajongója a hatvanas évek zenei időszakának, közel négyszáz lemezes gyűjteményében a korszak összes fontosabb albuma, kislemeze megtalálható. 

„Vannak dolgok, amiket az ember szívesen támogat, és vannak olyanok, amiknek ügyét mélyről jövően, szívből segíti, mintha egy kicsit önmagát is támogatná.  A jelenlévő zenekarok a hazai rockzene megalapítói. Aki itt ül közöttünk ebből a generációból, azok tudják, hogy ez egy életérzés. Ezt az életérzést, hangulatot, ami visszaköszön ebben a múzeumban is, nem szabad elfelejteni. Ezért örömteli dolog, hogy sikerült ezt megvalósítani Budapesten" - tette hozzá Tarlós István.

Az egyetemes és a magyar zenei kultúra egy új intézménnyel gazdagodik - mondta Tóth József. A XIII. kerületi polgármester köszönetet mondott Tarlós Istvánnak, hogy támogatta a múzeum létrehozását.

A múzeum egyik megálmodója, B. Tóth László rádiós műsorvezető kitért arra, hogy a múzeum 810 négyzetméteren állít emléket a magyar rockzene elmúlt ötven évének. A megnyitón jelen volt Szörényi Levente, Benkő László, Benkó Sándor, Szörényi Szabolcs, Bródy János, Frenreisz Károly és Závodi János. A megnyitót követően Tarlós István és Tóth József „tiszteletbeli zenész" elismerést kaptak a kiállítás szervezőitől.

Az állandó kiállításon megtekinthető Radics Béla híres szamurájfejes pólója, Szörényi Levente első és utolsó gitárja, az Omega első füstgépe, valamint a Szabad Európa Rádió teljes eredeti stúdiója. A Rockmúzeum február 8-tól ingyenesen látogatható minden szombaton és vasárnap a XIII. kerületi Radnóti Miklós Művelődési Házban (RaM Colosseum). A MagyaRock Hírességek Csarnoka megtalálható a facebookon, és a hamarosan induló www.rockcsarnok.hu honlapcímen.

Forrás: Budapest.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu