Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Doktoranduszok költözhetnek a fészekrakók helyére
Az Avas rehabilitációjával a Miskolci Egyetem doktoranduszainak és frissen végzett oktatóinak lakásproblémáját is megoldanák

Már zajlanak a felújítások abban a tizenkét, volt fészekrakós lakásban, amelyet az önkormányzat a téli kilakoltatási moratórium beállta előtt birtokba tudott venni. Ezekbe hamarosan a Miskolci Egyetem doktorandusz hallgatói, illetve frissen doktorált oktatói költözhetnek - írja a minap.hu.


Miskolc városa 173 fészekrakós lakás esetén vásárolta meg a banki követelést. Ezzel kettős célja van, egyrészt, hogy eltávolítsa az azokban lakó, beilleszkedésre képtelen, semmilyen rezsit nem fizető, csalással a lakáshoz jutó egyéneket, másrészt, hogy fiatal, pályakezdő miskolciakat jutasson lakhatáshoz, ezzel is segítve a helyben maradásukat.

A moratórium előtt ezekből 12 lakást sikerült az önkormányzatnak birtokba venni, ezekben pedig megkezdték a felújítást a MIK munkatársai, illetve megbízott alvállalkozók, sőt van olyan, amely már el is készült. Ilyen például a Szilvás utca 9-ben lévő lakás, amely az első volt az átvettek közül, és amelynek a felújítását együtt kezdte el Kriza Ákos az országgyűlési képviselőkkel és önkormányzati frakcióvezetőkkel. De jól halad a munka a Szilvás 2-ben is, ahol a legtöbb baj volt a fészekrakókkal.

Az egyetemnek csaknem 50 lakásra lenne szüksége ahhoz, hogy a doktoranduszoknak és a frissen doktorált oktatóknak megoldja a lakásproblémáját. A lakáslehetőség biztosításával az Avas rehabilitációja mellett a jól képzett munkaerő is a városban maradna.

Torma András, az egyetem rektora azt mondja, az Otthonunk Miskolc projektben az egyik legfontosabb elem, hogy a Miskolci Egyetem fiatal pályakezdő dolgozói, akik elsősorban doktoranduszok másodsorban pedig valóban pályakezdő doktorjelöltek maradjanak Miskolcon. Ehhez pedig a lakhatás megoldásában is segítséget kell, hogy nyújtson a város.

Ahhoz, hogy a felújított fészekrakós lakásokba beköltözhessenek a pályázó fiatalok közgyűlési határozatra is szükség van, erről 2014. február 13-án tárgyalnak a városatyák.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere hangsúlyozza: a kilakoltatási moratórium beálltával a kilakoltatások meg kellett álljanak, de azóta újabb 51 lakás tulajdonjogát vették át. Ezeket a kilakoltatási moratórium feloldása - ami április vége - után tudják tömegével birtokba venni.

Márciusban elindul a következő közmunka program is. Ennek egyik része a helyi sajátosságokon alapuló értékteremtés, melynek keretében összeállnak majd olyan szak- és segédmunkásokból álló brigádok, amelyek az ingatlanszolgáltató irányítása mellett a további étvett lakások felújítását végzi majd, így ez sem kerül majd pénzébe a városnak.

Forrás: minap.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu