Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Már 24 vasútállomást üzemeltet helyi önkormányzat
A MÁV 2011-ben elindított programjához számos Balaton parti település is csatlakozott

Országszerte 24 vasútállomást üzemeltet helyi önkormányzat - közölte a MÁV Zrt. 2014. február 4-én az MTI-vel azt követően, hogy Ecser vasúti megállója önkormányzati üzemeltetésbe került. A MÁV közleményében hangsúlyozza, hogy más városok, községek felé is nyitottak, a települések pedig nagy érdeklődést mutatnak az együttműködésre, ezért a helyi állomások üzemeltetéséről több önkormányzattal is tárgyalnak.


A vasúttársaság tájékoztatása szerint jelenleg önkormányzati üzemeltetésben van Balatonmáriafürdő, Balatonmáriafürdő-alsó, Balatonboglár, Balatonföldvár, Bicske, Bicske-alsó, Tatabánya, Alsógalla, Mőcsény, Ecser, Maglód, Maglódi nyaraló, Mende, Sülysáp, Szőlősnyaraló, Szentmártonkáta, Tápiószecső, Tápiószentmárton, Zagyvarékas, Hatvan, Gyömrő, Martonvásár, Zebegény, Jászapáti vasútállomás.

Korsós Boglárka, a MÁV Zrt. vagyonkezelési és gazdálkodási igazgatója a közleményben hangsúlyozta: „sikeres a MÁV 2011-ben indult programja, amely keretében önkormányzatoknak ad lehetőséget a helyi vasútállomás üzemeltetésére. Egyre több önkormányzat ismeri fel, hogy a vasútállomás a település szerves része, és a helyi közösség számára kiemelt jelentőséggel bír. A már sikeres tapasztalatokkal rendelkező maglódi példa minta értékű e téren, és jövőbe mutató az Ecser önkormányzatával most megkötött megállapodás".

Közleményében a MÁV kitért arra, hogy Maglód önkormányzata tavaly óta végzi támogatássukkal a település mindkét vasútállomásának üzemeltetését, ahol jelentős fejlesztéseket hajtottak végre, köztük az állomás előtti park rendezését, térfigyelő kamerák telepítését a Maglódi nyaraló állomáson, és még az idén tavasszal Maglód állomásra is térfigyelőket alakítanak ki, valamint tervezik a helyi polgárőrség iroda oda telepítését.

Tabányi Pál, Maglód polgármestere a közleményben úgy fogalmazott, a város kapujaként tekintenek mindkét vasútállomásukra, és fontosnak nevezte, hogy a helyi lakosoknak munkát adva végzik az üzemeltetésüket, a helyiek egyre jobban magáénak tekinti és óvják az állomásokat.

Ecser község önkormányzata február 4-én kezdte meg a helyi vasúti megálló üzemeltetését, a MÁV és az önkormányzat megállapodása révén újra megnyitva tartják a korábban bezárt várótermet - közölte a MÁV Zrt. A MÁV adatai szerint az ecseri állomáson naponta átlagosan 887 utas fordul meg, Maglód két állomásáról pedig naponta átlagosan 857-en indulnak, illetve érkeznek oda.

Az együttműködésben a MÁV elsőként Gyömrőn hajtott végre az önkormányzattal közösen felújítást, az ottani állomás üzemeltetését 2011-től a település végzi. A gyömrői példát a gödöllői önkormányzattal közösen felújított Királyi váró követte, a 2012. évi mintaprojekt keretében számos Balaton-parti állomás valamint a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonal megújuló állomásai, megállóhelyeinek üzemeltetéséről kötött megállapodást a MÁV az önkormányzatokkal.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu