Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. április 12.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Jutalmazzák a hitel nélkül gazdálkodó településeket
Már idén folyósíthatók lesznek a támogatások – A következő három évben összesen 50 milliárd forint van elkülönítve erre a célra

Már idén támogatást kapnak fejlesztéseik megvalósításához azok az önkormányzatok, melyek az elmúlt években hitel nélkül gazdálkodtak - jelentette ki Lázár János 2014. január 31-én, Kiszomboron. Egy hónapon belül döntés születhet azoknak a településeknek a támogatásáról, amelyek önkormányzatai nem halmoztak föl adósságot, a kormány 10 milliárd forintot különített el erre a célra - mondta a Miniszterelnökséget vezető államtitkár a Csongrád megyei községben rendezett lakossági fórumon.


A következő három évben összesen 50 milliárd forint áll rendelkezésre azon önkormányzatok beruházásainak megvalósítására, melyek józan beosztó gazdálkodással, hitel felvétele nélkül egyszerre működtették és fejlesztették településüket - fogalmazott a politikus.

Egy Kiszombor nagyságú, négyezer lakosú községnek 400 millió forint fejlesztési támogatás juthat - közölte Lázár János. A politikus a lehetséges fejlesztések között említette az önkormányzati fönntartású intézmények energetikai korszerűsítését, a település elérhetőségét, illetve a foglalkoztatást, a település megtartóképességét javító beruházásokat.

Az államtitkár hangsúlyozta: a most kezdődő uniós költségvetési ciklus fejlesztési forrásaira már májusban, júniusban kiírják az első pályázatokat, így a települések nem várhatnak fejlesztési terveik elkészítésével az októberi helyhatósági választásokig.

A következő években az uniós támogatások 60 százalékát gazdaságfejlesztésre fordítják. Emellett jut forrás a települések alapinfrastruktúrájának javítására, és az önkormányzatok a nehéz körülmények között élők helyzetén is változtathatnak, elsősorban a házi beteggondozásra koncentráló idősgondozás, valamint a gyermekes családoknak segítő szolgáltatások fejlesztésére - tudatta a politikus.

Az államtitkár a térség fontos közlekedési fejlesztései között említette a makói északnyugati elkerülő út megépítését, illetve a román határig az idén elkészülő M43-as autópálya összekötését a jelenlegi nagylaki határátkelőhellyel. Ez utóbbira azért van szükség, mert a sztráda a román oldalon nem készült el, és egyelőre a szomszédos ország nem lett a schengeni övezet tagja, így szükség van a határellenőrzésre is.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu