Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. augusztus 15.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Megépülhet az árvízvédelmi mű a Római-parton
Közel nyolcvan napirendi pontról döntött a Fővárosi Közgyűlés

Rendkívüli ülést tartott június 8-án a Fővárosi Közgyűlés, ahol mintegy 80 napirendi pontról  döntöttek a városatyák. Egyhangúlag megszavazták, hogy árvízvédelmi mű épüljön a Római-parton, elfogadták a BRFK tavalyi évi tevékenységéről szóló beszámolót. Döntöttek 19 közoktatási intézmény vezetői pályázatáról, további 37,5 milliót szavaztak meg a műjég rekonstrukciójára. Arról is szavaztak, hogy Budapest legalább 32 milliárdot kér a közösségi közlekedés támogatására.


A közgyűlés a napirendet 22 igen szavazattal, 10 tartózkodás mellett fogadták el. A többség nem támogatta az MSZP azon javaslatainak napirendre vételét, hogy a Budaörsi úti buszsáv  miatt vizsgálóbizottság jöjjön létre, valamint a szocialisták egészségügyi modelljének bevezetését sem. Tarlós István főpolgármester az előbbit politikai cirkusznak minősítette, utóbbival kapcsolatban pedig megjegyezte, hogy a kormány már döntött a fővárosi kórházak átvételéről, ezért az MSZP-s javaslat okafogyottá vált.

29 igen szavazattal, három nem ellenében elfogadta a közgyűlés a Budapesti Rendőr-főkapitányság tavalyi munkájáról szóló beszámolót. Tóth Tamás, a főváros rendőr-főkapitánya elmondta, a közterületi jelenlét növelésének köszönhetően tavaly nyolc százalékkal nőtt a tettenérések száma, 2010-ben csaknem 9 ezer esetben indult meg a büntetőeljárás az elkövető helyszíni elfogása alapján. Tavaly több mint hétezer körözött személyt fogtak el, ugyancsak majdnem hétezer közbiztonsági akciót hajtottak végre, 30 százalékkal többet, mint a megelőző évben.

A közgyűlés elfogadta 19 fővárosi fenntartású közoktatási intézmény vezetőjének pályázatát, ők augusztus 15-étől öt évig tölthetik be a posztot. Csomós Miklós oktatásért felelős főpolgármester-helyettes előterjesztése szerint az érintett intézmények vezetőinek megbízása augusztus 15-én jár le, ezért írt ki pályázatot a főváros.  

A Városligeti Műjégpálya 4,7 milliárd forintos rekonstrukciójához még 37,5 millió forintot ad az önkormányzat - döntött 26 igen szavazattal, öt tartózkodással a Fővárosi Közgyűlés. A kivitelezés megkezdése után a restaurátori kutatások és feltárások eredményeként ugyanis a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal az eredeti építési engedélyhez képest további kötelezettségeket állapított meg a műemlék épület homlokzatának, nyílászáróinak és dísztermének kialakítására. György István főpolgármester-helyettes indokoltnak nevezte a pluszköltséget, és utalt rá, hogy a beruházásra 2,2 milliárd forint támogatást ad az EU.

Egyhangúlag megszavazta a közgyűlés a budapesti közösségi közlekedés normatív támogatásának igényléséről szóló előterjesztést. A kormány augusztus 12-éig dönt a kérelem elbírálásáról, a főváros legalább 32 milliárd forint támogatásra számít, mivel a törvény előírja, hogy az előző évinél kisebb összeg nem adható.

Ugyancsak egyhangúlag támogatta a közgyűlés, hogy megépüljön a III. kerületben a Római-parton az árvízvédelmi mű. A védmű várhatóan még ebben a ciklusban elkészül, a végleges nyomvonaltervről később döntenek a városatyák.

Huszonkétmillió forint pályázati forrást kapnak a főváros kisebbségi önkormányzatai; a tizenegy önkormányzatnak így külön-külön két-két millió forint jut - döntött egyhangúlag a közgyűlés. A bolgár, cigány, görög, horvát, lengyel, német, örmény, román, ruszin, szerb és szlovák önkormányzat egyebek mellett kisebbségi közügyekkel összefüggő feladatokra, gyermekprogramokra, közművelődési, illetve oktatási intézmények támogatására, újságok fenntartására, ösztöndíjakra fordíthatja a pénzt, és el kell számolniuk vele - derül ki a budapest.hu beszámolójából.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu