Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. április 12.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Múzeumokat népszerűsítő túrát indítanak februárban
A Mozaik Múzeumtúra 300 hazai kiállítóhelyet érint és elsősorban a 6-16 éves korosztályt célozza meg

Háromszáz hazai múzeum és kiállítóhely részvételével indul el 2014. február 1-jén a Mozaik Múzeumtúra. Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet kezdeményezését a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) 130 millió forinttal támogatja - jelentette be január 27-én Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.


Az eddigi legnagyobb szabású múzeumnépszerűsítő túra elsősorban a 6 és 16 év közötti korosztálynak szól. Hatékony megszervezését a köznevelés területén végrehajtott központosítás teszi lehetővé - mondta el a program január 27-i budapesti sajtótájékoztatóján az emberi erőforrások minisztere.

Balog Zoltán közölte: a kezdeményezés lényege, hogy minél több iskolás jusson el magyar múzeumokba, és megismerhessék azok sokszínű kínálatát. Ennek érdekében február 1-jétől május 31-ig intenzív marketing- és médiakampány népszerűsíti a Mozaik Múzeumtúrát.

L. Simon László, az NKA alelnöke bejelentette: a programban részt vevő gyerekek a régi Tájak-Korok-Múzeumok pecsétgyűjtő játékhoz hasonlóan járhatják majd a kiállítóhelyeket, ezúttal azonban hétfajta regionális albumba gyűjthetik a múzeumok matricáit. Egy-egy intézmény matricáit természetesen csak helyben lehet majd a beszerezni, a nagyobbaknak pedig QR-kódra épülő okostelefonos applikáció is készül. Az NKA tervei szerint a Mozaik Múzeumtúra nem ér véget májusban, hanem kibővülve folytatódik majd.

L. Simon László elmondta: a programhoz az Örökség Kultúrpolitikai Intézet gondozásában 300 múzeum és kiállítóhely Magyarországon címmel elkészült egy kötet is, indulásképpen a címben jelzett számú intézmény bemutatásával. A tervek szerint rövidesen megjelenik a kiadvány angol nyelvű változata is, amely a szállodákban is elérhető lesz.

Matyi Dezső, az Alexandra Könyváruház ügyvezető igazgatója a múzeumtúra fontosságát méltatva hozzáfűzte: a kötet forgalmazását az Alexandra-hálózat örömmel vállalta; a múzeumok mellett ugyanitt lesznek megvásárolhatók a gyűjtőalbumok és az azokba való regionális matricák is.

Pápay György, az Örökség Kultúrpolitikai Intézet ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a matricagyűjtéssel ugyan a gyermekeket célozták meg, de a túra a felnőtteket is ösztönözni kívánja a múzeumlátogatásra.

A program honlapja rövidesen elérhető lesz a www.mozaikmuzeumtura.hu címen. Az első gyűjtőalbumokat a sajtótájékoztató keretében a Legokosabb osztály című televíziós vetélkedő első helyezett csapata vehette át.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu