Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. április 12.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Indul a Digitális Közösség program második szakasza
A január 27-én induló fázisban a miskolci járás összes településére kiterjesztik az akciót

További 80 ezer ember számára nyújt lehetőséget a kormány a digitális felzárkózásra - mondta Vályi-Nagy Vilmos infokommunikációért felelős államtitkár 2014. január 24-én, Miskolcon, a program első szakaszát értékelő sajtótájékoztatón. Az államtitkár az eseményen bejelentette: a kormány korábbi szándékainak megfelelően január 27-én kiterjesztik a Digitális Közösség programot az egész miskolci járásra.


Ez a program nem csak laptopokhoz segíti hozzá a miskolci polgárokat, hanem a ma már nélkülözhetetlen digitális tudáshoz is, az informatikai beruházások és az alkalmazások fejlesztése révén pedig a város működése, valamint az állampolgárokkal való kapcsolattartás is korszerűbbé, gyorsabbá, költséghatékonyabbá válik - hangsúlyozta Vályi-Nagy Vilmos.

Az államtitkár beszámolt arról, hogy január 17-én zárult le a Digitális Közösség Program első fázisa, amely mindenképpen sikeresnek értékelhető, hiszen a jelentkezési határidő végéig mintegy 10 ezer miskolci állampolgár pályázott a térítésmentesen biztosított laptopokra és oktatásra. Jelenleg a beérkezett pályázatok feldolgozása zajlik, február végére várható azok kiértékelése, ezt követően értesítik a nyerteseket.

A program második fázisában a miskolci járás 38 települését vonják a pályázati körbe - közölte Vályi-Nagy Vilmos. Az oktatási intézmények meghívásos pályázatai révén a járás már az első szakaszban is a kedvezményezettek között volt, de január végétől nyílt pályázat útján is hozzájuthatnak az eszközökhöz és az oktatáshoz az egyik leghátrányosabb helyzetű régió lakosai. A második szakaszban január 27-től február 27-ig lehet benyújtani a pályázatokat. A pályázás megkönnyítése érdekében a Programiroda munkatársai roadshow keretében adna tájékoztatást a települések lakosainak, így a nagyobb településeken is lehetőség lesz személyes informálódásra.

A kormány vizsgálja annak lehetőségét, miként lehet kiterjeszteni ezt a programot a régióra, vagy akár az egész országra. A Digitális Közösségbe való bekerülés ugyanis egyet jelent az informatikai eszközökhöz és a megfelelő képzéshez való hozzáféréssel, és ezáltal a versenyképesebb, tudásalapú gazdasági környezet megteremtését segíti elő.

Az Európai Unióban is egyedülálló projekt 2013 novemberében indult el Miskolcon. Az állam és a versenyszféra által közösen finanszírozott program keretében 17 ezer laptopot biztosítanak a pályázók számára, ingyenes képzéseket szerveznek, és térségi informatikai beruházásokat valósítanak meg Miskolcon és vonzáskörzetében.

A program célja, hogy a lehető legtöbb rászorulót támogassa a digitális tudás megszerzésében, ezzel hozzájáruljon az esélyegyenlőség megteremtéséhez, az életminőség javításához, és az érintett terület felzárkóztatásával az ország versenyképességének növeléséhez.

A Kormány összesen 4 milliárd forinttal járult hozzá a pilot programhoz - melyből 3 milliárd hazai, 1 milliárd uniós forrás -, amelynek keretében a résztvevőknek ingyenesen biztosítja a szükséges eszközöket, az infrastruktúrát és a megfelelő oktatást.

A program során a Kormány 17 ezer laptopot juttat el rászorulókhoz. Ebből 16 ezer darab a megadott célcsoportból pályázó magánszemélyekhez, a többi pedig meghívásos tender révén hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók oktatását célzó intézményekhez, a Digitális Középiskola programban résztvevő iskolákhoz és a Miskolci Egyetem elsőéves hallgatóihoz kerül.

Forrás: NFM

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu