Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. augusztus 15.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Hamarosan megalakulhat a fővárosi TDM szervezet
Libegővel a Duna fölött – A Budapest Kártya tiszteletbeli nagykövete

Budapestinfo Nap 2011 címmel rendezték meg június 7-én az Első Budapesti Turisztikai Konferenciát a Parlament Felsőházi termében. A tanácskozáson szó esett a hamarosan megalakuló Budapesti Turisztikai Desztinációs Menedzsmentről, az engedélyeztetés alatt álló, Várkabin elnevezés libegőről, amely a Vigadó tér és a Budai Vár között közlekedne, és az idén 14 éves Budapest Kártyáról, amelynek egymilliomodik példányát Perczel András, Bolyai-díjas professzor vehette át.


A konferencia megnyitóján Csomós Miklós oktatási és kulturális főpolgármester-helyettes az egyik legfontosabb lépésnek nevezte, hogy hamarosan megalakulhat a Budapesti Turisztikai Desztinációs Menedzsment (BTDM). Erről a Fővárosi Közgyűlés április 27-én már döntött, egyben megbízta a Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központot (BTSZK) annak létrehozásával. Június 22-én pedig határozat születik a menedzsment szervezeti formájáról is.

Csomós Miklós emlékeztetett arra, hogy vidéki nagyvárosokban már működnek TDM-ek, s egyebek mellett ennek hiánya az egyik fő oka annak, hogy a fővárosban az utóbbi években elmaradtak az ágazatba áramló uniós pályázati pénzek. A főpolgármester-helyettes szerint a TDM-szervezet megalakulásával az Új Széchenyi Terv keretében is támogatási forrásokhoz juthat majd a fővárosi turizmus, amelyek nagyságrendje összesen mintegy 100 millió forint lehet.

A siker egy másik lényeges zálogaként említette Csomós Miklós, hogy soha nem volt még olyan folyamatos a koordináció és eredményes az együttműködés a fővárosi cégek között, mint jelenleg. Példaként hozta fel, hogy a Városliget is része lesz a , azaz egy kijelölt személy fogja folyamatosan figyelni és jelezni a felmerülő problémákat, legyenek azok kertészeti, vízzel kapcsolatos vagy egyéb területet érintő tennivalók.

A konferenciát megelőző sajtóeseményen Molnár József, a BTSZK ügyvezető igazgatója a 14 éves létező Budapest Kártyát illetően jelentős változások lesznek idén. Egyszerűsödtek ugyanis a kedvezménysávok, nőttek a kedvezmények mértékei, illetve a turisták igényeit és szokásait követendő többféle kártyatípust vezettek be. Még az idén várható a legújabb változat, a kifejezetten konferencia-vendégek számára készülő, az adott rendezvényre és személyre szabott, kedvezményes feltételeket nyújtó Rendezvény és Konferencia Kártya.

Az ügyvezető igazgató beszámolt még egy nagy ívű attrakció (amely egyelőre a Várkabin munkanevet viseli) tervéről is: eszerint a Vigadó tér és a Budai Vár között (később pedig a Vár és a Citadella között) kötélpályával teremtenének összeköttetést, amelyen üvegkabinos járművek közlekednének. A még engedélyeztetési eljárás előtt álló projekt magántőkéből épülne, 6-8 milliárd forintból. A tervek szerint 5-6 eurós viteldíj fejében másfél-két év múlva már lebeghetünk is a Duna felett.

A parlamenti előadások megkezdése előtt Csomós Miklós és Molnár József adta át az egymilliomodik Budapest Kártyát Perczel Andrásnak, a 2011-es Bolyai-díjas kutató-vegyész professzornak. Az odaítélők remélik, hogy a kiváló tudós a Budapest Kártyát, mint annak tiszteletbeli nagykövete, számos nemzetközi platformon népszerűsíti majd - adja hírül a budapest.hu.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu