Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. április 12.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Hajdúböszörmény indul az Európai Örökség címért
A hajdúsági város egyedülálló, körkörös településszerkezete és műemléki belvárosa okán kerülhet fel a jeles listára

Egyedülálló településszerkezetével és műemléki jelentőségű belvárosával Hajdúböszörmény pályázik az Európai Örökség címre - mondta Kiss Attila, a település polgármestere 2014. január 22-én, az „Építészet és műemlékvédelem - A hajdúvárosok, Hajdúböszörmény értékvédelme a megújuló, megújult főterek tükrében" című örökségvédelmi konferencia megnyitóján.


Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális államtitkára, a magyar kultúra napján tartott tanácskozás fővédnöke köszöntőlevelében emlékeztetett rá, hogy az Új Széchenyi-terv keretében 36 millió forinttal támogatták Hajdú-Bihar megye utolsó hajdúházának felújítását Hajdúböszörményben.

A város főterét, a Bocskai teret több mint egymilliárd forintból újítják meg, a Nemzeti Kulturális Alap pedig 3 millió forinttal támogatta két helyi tájház helyreállítását - folytatta a kulturális államtitkár. A hajdúk öröksége egyedülálló magyar kultúrkincs - zárta levelét Halász János.

Ficsor László, a hajdúböszörményi járási hivatal vezetője fontosnak nevezte, hogy a műemlékvédelem új rendszerében „mindenki megtalálja a helyét". Utalt arra, hogy a hatósági feladatokat az új kormányhivatali struktúrában és járási hivatali rendszerben látják el.

Ezzel összefüggésben Dobosyné Antal Anna, a Belügyminisztérium örökségvédelmi főosztályának munkatársa rámutatott: a műemlék- és örökségvédelem terén három tárca együttműködésére, partnerségére van szükség.

A 2013 január elsejétől kialakított új rendszerben ugyanis a régészeti és a műemléki értékek védelme a Belügyminisztériumhoz, a kulturális örökség az Emberi Erőforrások Minisztériumához, a hatósági feladatokat ellátó 21 járási szakigazgastási szerv pedig a Közigazgatási és Igazságügyi minisztériumhoz tartozik - ismertette Dobosyné Antal Anna a hajdúböszörményi örökségvédelmi konferencián.

Pataki Emőke építész a világon páratlan körkörös hajdúböszörményi településszerkezetről tartott előadást, majd a fórum résztvevői megtekintették a felújítás alatt álló Bocskai teret.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu