Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. április 12.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Tele van az ország „kerékpárosbarát” településekkel
Huszonhárom önkormányzat és huszonnyolc munkahely nyerte el vagy újította meg a kitüntető címet

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) által tavaly hetedszerre meghirdetett pályázatokon huszonhárom önkormányzat és huszonnyolc munkahely nyerte el vagy újította meg a „kerékpárosbarát" címet. Az elismeréseket Völner Pál, az NFM infrastruktúráért felelős államtitkára adta át 2014. január 22-én, a Regional Environmental Center (REC) szentendrei központjában.


A Kerékpárosbarát Település pályázatok elbírálásában fontos szempont volt a kerékpáros infrastruktúra nagysága és minősége, a helyben szervezett kerékpáros rendezvények, a szemléletformálás terén tett lépések vagy a fejlesztésekre fordított keret mértéke.

A fővárosi kerület, megyei jogú város kategóriában újonnan nyerte el a címet Eger, a városok közül pedig Balatonalmádi, Gyomaendrőd, Lenti és Soltvadkert. A nagyközségek, községek versenyében Balatonmáriafürdő, Csopak, Köröstarcsa és Rábapatona lett első alkalommal befutó.

A Kerékpárosbarát Munkahelyek kiemelt figyelmet fordítanak a kerékpárral munkába járó kollégák igényeire kerékpártároló helyek, öltözők kialakításával, akár saját kerékpárflotta működtetésével, amihez szervizlehetőségek is kapcsolódhatnak.

A munkahelyeket négy kategóriában (mikro- és kisvállalat, középvállalat, nagyvállalat, non-profit szervezet) díjazták. A kitüntető címet mások mellett a Mapi Magyar Fejlesztési Iroda Zrt., a Novotel Budapest Danube, a Magyar Posta Zrt. Központi Szállítási Üzeme, a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal, Budapest III. Kerület Polgármesteri Hivatala és a Szegedi Műszaki és Környezetvédelmi Középiskola és Szakképző Iskola Csonka János Tagintézménye viselheti egy éven át.

A hagyományos kiírás komoly újdonsága volt, hogy tavaly először lehetett online módon is benyújtani a pályázatokat, ami megkönnyítette a jelentkezést, újrajelentkezést. A Kerékpárosbarát címeket elnyerők teljes listája a kormany.hu és a www.kmsz.hu oldalakon olvasható.

A díjátadó alkalmából együttműködési megállapodást írt alá a Kerékpárosbarát Települések Országos Szövetsége és a Magyar Autóklub. A felek a környezettudatos közlekedés egyik dinamikusan fejlődő ága, a kerékpározás támogatása érdekében szakmai anyagaikról, programjaikról folyamatosan értesítik egymást, összefogva tájékoztatják, oktatják különösen a fiatal gépjárművezetőket, kerékpárosokat.

Völner Pál köszöntőjében hangsúlyozta: a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az önkormányzatokkal, vállalatokkal és civil szervezetekkel együttműködve számos akcióval népszerűsíti a kerékpározást. A „kerékpárosbarát" pályázatok mellett e körbe tartoznak a „Bringázz a munkába!" tavaszi és őszi kampányai, az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap hazai eseményei.

A közös szemléletformáló munka eredményességét is igazolja, hogy az Európai Kerékpárosok Szövetsége (ECF) által tavaly elkészített, a kerékpározás helyzetét vizsgáló felmérés szerint Magyarország az uniós tagállamok között a nyolcadik helyen áll, a 2004-ben vagy azután csatlakozott országok közül ezzel a legjobban teljesít.

Forrás: NFM

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu