Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. április 12.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Fideszes javaslatok a pécsi közbiztonság javítására
Fokozott rendőri jelenlétet a szórakozóhelyeken – Pályázatokat a polgárőröknek – Térfigyelő kamerákat Uránvárosba

Egy, a pécsi közbiztonság javítását célzó, öt pontból álló javaslatcsomag megvalósítását javasolja az önkormányzatnak és a rendőrségnek a Fidesz pécsi elnöksége - jelentette be a párt városi szervezetének elnöke 2014. január 21-én, sajtótájékoztatón. Hoppál Péter azt mondta, Pécs közbiztonsági statisztikái ugyan jónak számítanak, az emberek szubjektív biztonságérzete a rablásokról, támadásokról szóló negatív híradások miatt az utóbbi időszakban romlott.


Ennek és Pécs közbiztonságának további javítása érdekében dolgozta ki a párt városi elnöksége azt a javaslatcsomagot, amelyet eljuttatnak Páva Zsolt polgármesternek és a rendőrségnek. A javaslatok szerint a párt tovább bővítené Pécs jelenleg 36 pontján szolgáló térfigyelő kamerahálózatát újabb 12-15 készülék kihelyezésével önkormányzati költségvetésből.

Hoppál Péter elmondta: a számítások szerint így nagyjából 15 millió forint felhasználásával a külsőbb területekre, elsősorban Uránvárosba, a hatvanezres panelházas városrészbe, Kertvárosba és a bűnügyi szempontból fokozott figyelmet követelő keleti városrészbe kerülhetnek ki berendezések.

Egy másik javaslat alapján az önkormányzatnak a későbbiekben tovább bővíthető, egyelőre ötmillió forintos pályázati keretet kellene nyitnia a Pécsen működő polgárőrszervezetek eszközbeszerzéseinek támogatására. A városvezetésen keresztül a pécsi rendőrségnek azt javasolja a Fidesz, hogy fokozza az utcákon szolgáló gyalogos járőrök számát, különösen a külső városrészekben.

Hoppál Péter elmondta: olyan járőröket látnának szívesen, akik rendszeresen egy adott helyszín közelében mozognak, a környéken lakók megszólíthatják őket. Ennek feltételeit az önkormányzat ingatlanok kedvezményes felajánlásával támogathatná is a párt szerint.

A Fidesz elnöksége azt is szeretné elérni, hogy hétvégenként az éjszakai órákban a népszerű pécsi szórakozóhelyeken is fokozza a rendőrség jelenlétét, gondoskodjon ellenőrzésekről, felügyeletről. A párt szerint mindezek mellett pedig a Pécs környéki településeken jelenleg formálódó mezőőrséggel is szorosabb viszonyt kellene kialakítania az önkormányzatnak.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu