Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. április 12.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Idén folytatja Vidékjáró programsorozatát a FATOSZ
Tematikus napok egész évben – A Nemzeti Parkoktól a kolostori termékek vásáráig

A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) idén folytatja a Vidékjáró elnevezésű, tavaly elindított rendezvénysorozatát. A 27 vidéki turizmussal, hagyományőrzéssel, helyi termék előállítással és vidékfejlesztéssel foglalkozó szakmai szervezetettel közösen rendezett, 2014. január 25-én induló programsorozat célja, hogy egy-egy tematikus nappal a vidéki Magyarország komplex kínálatát mutassa be.


A Vidékjáró programjai túlmutatnak a falusi és agroturizmus népszerűsítésén, az alapvető cél ugyanis az, hogy a vidéki élethez kapcsolódó egy-egy tematikus nappal a vidéki Magyarország komplex kínálatát mutassák be, a házi, kézműves sajtok készítésétől a tájházak népszerűsítéséig - falun, tanyán vagy éppen egy-egy kisvárosban.  Mindazon élményeket népszerűsítsék, melyek hozzájárulnak az emberek boldogságérzetéhez és hozzájárulnak a vidék támogatásához.

A 2013-ban, márciustól decemberig érdeklődők ezrei látogattak el a rendezvényekre. Az országnak talán nem volt olyan szeglete, vidéki települése, ahol a sajtnapok, a tájházak vagy a pásztorhagyományok napja, a csárdanapok vagy éppen a környezettudatos napok ne mozgattak volna meg kis falusi közösségeket is. A programokhoz országszerte kapcsolódtak a falusi vendégasztal szolgáltatók, falusi szállásadók, csárdák, vidéki éttermek, borászatok, pálinkaházak, kézművesek, hagyományőrző egyesületek és más civil szervezetek. Egyre népszerűbb a http://www.videkjaro.hu/ weboldal is, amelyen tetszőleges keresési szempontok szerint választhatnak az érdeklődők vidéki szállás, vendéglátás, programok, helyi termékek közül.

A FATOSZ 2014-ben újabb partnerekkel és folyamatosan bővülő programkínálattal folytatja a Vidékjáró-sorozatot. Idén - többek között - a hazai nemzeti parkokban szervezett tematikus rendezvények, sajt-, disznótoros- és gyógynövénynapok, táj- és táncházi találkozók, kézműves bemutatók, táj jellegű ételek kóstolói, illetve különböző fesztiválok várják az érdeklődőket januártól decemberig.

Az idei Vidékjáró nyitórendezvénye a „Téli túrák Nemzeti Parkjainkban" elnevezésű programsorozat lesz január 25. és február 8. között, amelynek keretében a természetvédelmi szakemberek olyan fokozottan védett területekre kalauzolják az érdeklődőket, ahova más időszakban - az élővilág nyugalmának megőrzése érdekében - nem juthatnak el.

További információ: http://www.videkjaro.hu/

Magyar Polgármester Online

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu