Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. április 12.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Független jelölt nyert Nagykátán és Dunaszentpálon
Nagykátán a Jobbik „szervezett szállítás” gyanúja miatt két kifogást nyújtott be a hvb-hez

Két időközi polgármester, illetve képviselő választást tartottak 2014. január 19-én az országban. A Pest megyei Nagykáta 7-es számú választókerületének új önkormányzati képviselője Gyüre Pál független jelölt lett, míg a Győr-Moson-Sopron megyei Dunaszentpál polgármesteri tisztét a szintén függetlenként induló Csontos Attila nyerte el.


Nagykáta

A 31,4 százalékos részvétellel lebonyolított választáson a hét induló közül Gyüre Pál kapta a legtöbb, 124 voksot kapott, így ő foglalhatja el a helyi képviselő-testületben haláleset miatt megüresedett helyre - tájékoztatta az MTI-t Karsainé Magyar Ildikó, a város jegyzője. Marton István - szintén független jelölt - lett a második 83 szavazattal, míg az MSZP-Együtt színeiben induló Kántor György a harmadik helyen végzett 72 vokssal.

A Jobbik jelöltjére, Fülöp Bélánéra 61-en szavaztak, ami a negyedik helyhez volt elég. Az ötödik Csubra András független jelölt lett (35 voks), a hatodik helyet Rusz József, az Emberbarát Városért Társaság jelöltje szerezte meg (32 szavazat), a hetedik helyre Szalay Sándor Géza került (5 voks) - tájékoztatott a jegyző.

A nap folyamán a Jobbik „szervezett szállítás" gyanúja miatt két kifogást nyújtott be a helyi választási bizottsághoz (hvb). Az egyiket Kántor Györgyre, az MSZP-Együtt jelöltjére vonatkozóan, ennek a hvb helyt adott. A másik, Csubra András független jelöltre vonatkozó kifogást a testület elutasította.

Mivel az időközi választást egy harmadik személy nyerte, a Jobbik kifogása, illetve a „további hasonló magatartástól való eltiltás", mint szankció tulajdonképpen okafogyottá vált - magyarázta Karsainé Magyar Ildikó.

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert az érintett választókerület korábbi, fideszes önkormányzati képviselője tavaly október végén elhunyt.

Nagykáta főként fideszes tagokból álló képviselő-testülete jelenleg a polgármesterrel együtt 11 fős, ez a létszám egészül ki a mostani nyertessel.


Dunaszentpál

A három független jelölt közül Csontos Attila nyerte el a Mosoni-Duna partján fekvő Dunaszentpál polgármesteri tisztét - közölte a helyi választási bizottság elnöke az MTI-vel. Varga Zoltán elmondta, hogy a mintegy 750 lakosú településen a választásra jogosult 594 polgárból 331 ment el szavazni. A győztest 193-an támogatták. A tisztség azzal üresedett meg a szigetközi településen, hogy október végén lemondott posztjáról a szintén független Szabó Károly polgármester.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu