Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. április 12.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A TÖOSZ emelné az önkormányzati dolgozók bérét
A szövetség szerint a teljes önkormányzati közszférát érintő életpálya modell kidolgozásra lenne szükség

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) elnöksége elengedhetetlennek tartja, hogy a teljes önkormányzati közszférát - a közalkalmazottakat és a köztisztviselőket egyaránt - érintően az ország gazdasági teljesítőképességének figyelembevételével megfelelő életpálya modell kidolgozásra kerüljön, tartalmazva a bérfejlesztés ütemezését is - áll a TÖOSZ közleményében.


A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége elnöksége üdvözölte, hogy a közszolgálat egyes területein - több év után - a kormányzati intézkedésnek köszönhetően 2013-ban bérfejlesztésre került sor. A bérfejlesztés eltérő időpontban és differenciáltan érintette többek között a köznevelés területén az iskolapedagógusokat, az óvodapedagógusokat, az egészségügy területén egyes gyógyító munkakörben dolgozókat - olvasható a szövetség közleményében.

Mint írják, az elmúlt időszakban a közszolgálatban dolgozók bérfejlesztése alapvetően az állami alkalmazásban dolgozókat érintette. Az óvodapedagógusok továbbra is önkormányzati közalkalmazottak, ezért örvendetes, hogy az óvodai dolgozókat érintő bérfejlesztés fedezete alapvetően biztosított a 2014-es központi költségvetés által a 2013. szeptember 1-ére visszamenő hatállyal.

A részleges bérfejlesztés a TÖOSZ szerint azonban jelentős belső feszültségeket eredményezett az egyes települési önkormányzatoknál. Az önkormányzatok, mint munkáltatók természetesen örömmel fogadják, hogy a közszolgálatban dolgozók anyagi elismerése javul, viszont az önkormányzatok alkalmazásában lévő közszolgálatot biztosítók teljes közössége szempontjából az egyes szakmák képviselőinek kiemelése rontja a foglalkoztatás egységes szemléletét és a megfelelő arányosságot.

A TÖOSZ elnöksége elengedhetetlennek tartja, hogy a teljes önkormányzati közszférát - a közalkalmazottakat és a köztisztviselőket egyaránt - érintően az ország gazdasági teljesítőképességének figyelembevételével megfelelő életpálya modell kidolgozásra kerüljön, tartalmazva a bérfejlesztés ütemezését is.

A TÖOSZ elnöksége sürgeti, hogy a teljes közszféra javadalmazásának növelésének első ütemére mielőbb kerüljön sor, tekintettel arra, hogy 2008-tól a közszférában nem volt átfogó bérrendezés - áll a közleményben.

A TÖOSZ a kezdeményezését megküldte Dr. Pintér Sándor belügyminiszternek és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek is.

Forrás: TÖOSZ

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu