Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. április 11.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Egyre több település vesz részt a tanyaprogramban
A kormány döntése értelmében 2020-ig az összes magyarországi tanyát el kell látni árammal

A hat alföldi megye és Pest megye déli járásaiban lévő települések indulhattak a tanyafejlesztési program pályázatain 2013-ban - közölte Viski József, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) stratégiai főosztályának vezetője 2014. január 16-án, Kecskeméten, a Homokhátsági tanyai gazdaságok piacra jutásának segítése címmel rendezett projektindító konferencián.


A fejlesztési programot 2011-ben 204 településen indították el, a második évben pedig már 240 településre bővült a lista, 2013-ban pedig 724 település vehetett részt a programban

Viski József tájékoztatása szerint a 2011-ben nemzeti forrásból indított program keretében, az elmúlt év végéig közel 6 milliárd forint pályázati forrást és 1 milliárd forint önerőt fordítottak a települések és a gazdálkodók a tanyasi gazdaságok fejlesztésére.

A főosztályvezető fontosnak nevezte, hogy a nemzeti forrásból biztosított pályázati pénzekhez sokkal gyorsabban és egyszerűbb ügyintézés után jutottak hozzá a tanyasi gazdálkodók, mint az uniós pályázatok esetében.

Viski József előadásában emlékeztetett arra, hogy a tanyán élők támogatására 2013-ban eredetileg 2 milliárd forintot különítettek el, a támogatási igény azonban elérte az 5 milliárd forintot, ezért a tárca 3,5 milliárd forintra emelte a pályázható összeget.

A beérkezett, közel ezer pályázat közül 778 felelt meg a szakmai és formai követelményeknek és végül 529 pályázó nyert különböző összegeket.

A főosztályvezető kiemelte, hogy a települések és az egyéni tanyagazdálkodók a program keretösszegéből összesen közel 1,5 milliárd forintot a termékeik piacra jutását segítő helyi piacok kialakítására, 534 milliót a tanyákra vezető utak karbantartására, valamint közel 500 millió forintot a tanyák villamosítására fordíthatnak.

A tanyák villamosítására kiírt pályázatok elbírálásánál elsősorban szociális szempontokat vettek figyelembe, mert nem kellett önerőt biztosítani - fűzte hozzá.

Viski József szólt arról, hogy a kormány döntése értelmében 2020-ig az összes magyarországi tanyát el kell látni árammal.

Dene Orsolya, a Bács Agrárház Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője a Homokhátsági tanyai gazdaságok piacra jutásának segítése című pályázatról elmondta, hogy a projekt az Agrárkamara által létrehozott Homokhátsági Gazdaudvar Hálózat termékeinek népszerűsítésére, a Homokhátság védjegy bevezetésére valamint a kistermelő gazdálkodók ismereteinek bővítésére irányul. A fejlesztés megvalósítására fél év áll rendelkezésre - tette hozzá.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu