Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. május 9.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Nem lesz kötelező a legalacsonyabb árat választani
Új közbeszerzési szabályok az Európai Parlament napirendjén

Az állami, önkormányzati hivataloknak nem lesz kötelező a legalacsonyabb árat kínáló ajánlattevőt kiválasztaniuk a közbeszerzési pályázatokon és koncessziók odaítélése során, ehelyett mérlegelhetik, melyik ajánlat felel meg leginkább a kitűzött célnak. Az adófizetői pénzek hatékonyabb elköltését célzó új szabályokról 2014. január 15-én szavaz az Európai Parlament.


Az Unió GDP-jének 19 százalékát teszik ki a közbeszerzés keretében megvalósult beruházások, amelyek így bizonyos szociális célok megvalósításának is hatékony eszközei lehetnek. A 2013 júliusában a Tanáccsal a hagyományos közbeszerzésről, a közművekről, és a koncessziós szerződésekről kötött három megállapodás révén a döntő hatóságok az ajánlati ár mellett környezetvédelmi vagy társadalmi előnyöket is mérlegelhetnek egy-egy szerződés odaítélése során. Ha például óvodai vagy kórházi étkeztetésre írnak ki pályázatot, akkor érdemes a felszolgált étel minőségét garantáló pályázót kiválasztani, vagy előnyt biztosítani a fogyatékos munkavállalókat alkalmazóknak.

Innovatív megoldások születhetnek annak az új, a képviselők által kidolgozott eljárásnak köszönhetően, amelynek során az ajánlatkérő egy konkrét probléma kezelésére kér javaslatokat anélkül, hogy a megoldás lépéseit részletezné. Így a két fél rugalmasabban dolgozhat ki újfajta megoldásokat.

Az új szabályok csökkentik az ajánlattevők adminisztrációs terheit és könnyebbé teszik a tendereken való részvételt a kisebb vállalatok számára. A kollektív szerződések és a munkajog betartása érdekében szigorúbb szabályok lépnek majd életbe az „abnormálisan alacsony" ajánlatokkal és az alvállalkozókkal kapcsolatban. A vízszolgáltatás mentesül a koncessziós irányelv hatálya alól.

A képviselők január 15-én szavaznak a közbeszerzéseket érintő másik kérdésben is: elfogadják a Parlament tárgyalási kiindulópontját az új nemzetközi közbeszerzési szabályokkal kapcsolatban. Az uniós tárgyalók célja, hogy a kereskedelmi partnerek közötti kölcsönösség elve alapján megnyittassák a nemzetközi közbeszerzési piacot az uniós vállalkozók előtt.

Forrás: Jogi Fórum / Európai Parlament

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu