Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. április 12.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A kistelepülések kisiskoláinak jövője is biztosított
Hoffmann Rózsa: januártól további 7-10 ezer forinttal több pénzt vihetnek haza a pedagógusok

A kormányzat fontosnak tartja, hogy a legkisebb településre és a legnagyobb városra is figyeljen, az oktatásban pedig a legszerencsétlenebb sorsú gyerek is megkapja azokat a lehetőségeket, amelyeket egy jobb körülmények közé született kortársa - mondta 2014. január 10-i, veszprémvarsányi sajtótájékoztatóján Hoffmann Rózsa, az EMMI köznevelésért felelős államtitkára.


A kormány azzal, hogy átvállalta a kistelepüléseken a köznevelési intézmények fenntartását és működtetését nemcsak az iskolák jövőjéről gondoskodott, hanem a falvak, községek megmaradásához is jelentős segítséget nyújtott - mondta Hoffmann Rózsa.

A köznevelés megújításakor a kormány egyik legfontosabb célja volt, hogy a gyermekek az ország minden pontján egyformán jó intézményekben tanulhassanak, hozzájuthassanak azokhoz a műveltségi alapokhoz és korszerű ismeretekhez, melyek elengedhetetlenek a sikeres felnőtt életükhöz.

Az országban több mint 800 olyan iskola van, amelynek létét 2010 előtt az alacsony tanulói létszám miatt állandó bizonytalanság, a nyugodt tanítás feltételeinek hiánya jellemezte. A kormány a kisiskolák fenntartási és működtetési feladatainak átvállalásával, az akár 8 fős alsó tagozatok elindításával egyértelművé tette, hogy számára minden gyermek érték, az államnak fontos a legkisebb település léte és fejlődése is.

Az egységes tartalmi szabályozáson, az intézmények biztonságos fenntartásának, működésének biztosításán túl, a kormányzati oktatáspolitika a pedagógusok nagyobb anyagi és erkölcsi megbecsülését megteremtő előmeneteli rendszer bevezetésére helyezte a hangsúlyt, amely kiszámítható, tervezhető életutat biztosít a hivatást gyakorló óvodapedagógusok, tanítók, tanárok számára.

A szeptemberben elindított pedagógushivatást támogató előmeneteli rendszer átlagosan 34 százalékos fizetésemelkedést jelentett 160 ezer pedagógus számára. Az elkövetkező években 2017-ig a pedagógusbérek törvényben garantált mértékben nőnek. Mivel az illetmények számítási alapja a mindenkori minimálbér, ezért 2014 januárjától további 7-10 ezer forinttal több pénzt vihetnek haza a pedagógusok, mert - az országban egyedülálló módon - a fizetésük értékállóságát törvény garantálja.

A megújult köznevelési rendszer minden intézkedése a gyerekek, a családok, a helyi közösségek és az ország boldogulását, felemelkedését szolgálja - fejtette ki az államtitkát.

Forrás: EMMI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu