Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. április 12.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Privát munkásszállókat nyitnak az osztrák határnál
Ausztriába ingázó vendégmunkások már nemcsak bérlőként, hanem vásárlóként is jelen vannak a nyugat-dunántúli ingatlanpiacon

Az egyre nagyobb számban Ausztriába ingázó hazai és külföldi vendégmunkások már nemcsak bérlőként, hanem vásárlóként is jelen vannak a nyugat-dunántúli ingatlanpiacon, és az osztrák határ menti településeken egyre többen foglalkoznak szobakiadással is - írja a Napi Gazdaság. A kereslet miatt csökkent az olcsó és átalakítható ingatlanok száma, ezért ismét egyre többen telket vesznek, és építkezni kezdenek.


A vevők többsége a 7-8 milliós lakásokat és a tízmillió forint körüli, később bővíthető családi házakat keresi. Hosszú évek után ismét hazai befektetők vállalkoznak szálláshelyek kialakítására, és ez már a telekpiacon is érezteti hatását.

Mosonmagyaróvár, Sopron, Kőszeg és Szombathely mellett azok a közvetlenül a határ közelében lévő kistelepülések a legnépszerűbbek, ahonnan közvetlen út vezet a határhoz, illetve ahonnan autópályán távolabbi osztrák településeket is el lehet érni.

Czafik Tamás, az ingatlanközvetítéssel és értékbecsléssel foglalkozó Deal Real Kft. ügyvezető igazgatója szerint a határ menti telek-, lakás- és házpiacon egyre fontosabb szerepet töltenek be az ingázó vásárlók. Köztük helyiek, az ország keleti részéből érkezők, sőt külföldiek is vannak.

Van, aki a nagymama házát alakítja át munkásszállássá, de többen vásárolnak is. Olcsóbb házakból, sőt egykori gazdasági épületekből is alakítanak ki apartmanokat. Az sem ritkaság, hogy a hosszú évek óta együtt ingázó kollégák fognak össze, és vesznek közösen egy-egy alkalmasnak ítélt ingatlant.

A térségben nem egy olyan bérbe adással, illetve vendéglátással foglalkozó vállalkozó akad, aki korábban Ausztriában dolgozott. Czafik Tamás hozzátette: a kereslet miatt csökkent az olcsó és átalakítható ingatlanok száma, ezért ismét egyre többen telket vesznek, és építkezni kezdenek.

Forrás: hvg.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu