Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. április 11.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Közigazgatási bírság helyett közérdekű munkavégzés
A KIM 40/2013. (XII.31.) rendelete kiegészíti a hajléktalantörvényt

A KIM rendeletet alkotott az önkormányzati rendeletben meghatározott közigazgatási bírság helyébe lépő közérdekű munkáról. A rendelet a sokat bírált hajléktalantörvény egyik kiegészítése. A 40/2013. (XII. 31.) KIM rendelet az önkormányzati rendeletben meghatározott magatartásra tekintettel kiszabott közigazgatási bírság helyébe lépő közérdekű munka végrehajtásának részletes szabályairól szól.


A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény alapján kiszabott közigazgatási bírság helyébe lépő közérdekű munkát a kötelezett lakóhelye vagy tartózkodási helye, ennek hiányában a közigazgatási bírság kiszabását megalapozó magatartás elkövetésének helye szerint illetékes, a közigazgatási bírság megváltásáról szóló végzésben kijelölt állami foglalkoztatási szerv hajtja végre.

A közérdekű munka végrehajtása során a napi munkaidő legalább négy óra, legfeljebb nyolc óra, azzal, hogy a közérdekű munka tartama havonta nem lehet kevesebb 24 óránál. Az állami foglalkoztatási szerv a munkahely kijelölésénél lehetőség szerint figyelembe veszi a kötelezettnek a munkavégzésre vonatkozó igényét.  Közérdekű munkavégzésre alkalmas munkahely hiányában a munkahely kijelölés ismételt megkísérlése érdekében 30 napon belül ismételt megjelenésre kell felszólítani a kötelezettet.

A kijelölt munkahely köteles a kötelezettet közérdekű munkával foglalkoztatni, a közérdekű munkavégzésről nyilvántartást vezetni és a kötelezettel kapcsolatban kért felvilágosítást a közigazgatási bírságot kiszabó hatóságnak, illetve az állami foglalkoztatási szervnek megadni.

Köteles az állami foglalkoztatási szerv felé igazolni a közérdekű munkavégzés teljesítésétől számított öt napon belül, hogy a kötelezett eleget tett a közigazgatási bírság megváltásáról szóló végzésben meghatározott közérdekű munkavégzési kötelezettségének, haladéktalanul tájékoztatni az állami foglalkoztatási szervet, ha a kötelezett a közérdekű munkavégzésre irányuló kötelezettségének nem tesz eleget. Az állami foglalkoztatási szerv a közérdekű munka végzését ellenőrizheti.

A kijelölt munkahely az állami foglalkoztatási szervet arról is haladéktalanul értesíti, ha a kötelezett közérdekű munka kötelezettségének végrehajtására más munkahely kijelölése azért indokolt, mert a közérdekű munka lehetősége a közérdekű munka időtartamának kitöltése előtt megszűnt.

Forrás: Ügyvédvilág.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu