Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. augusztus 15.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Alkotó- és oktatótábor a zalai dombok között
Játszva tanulás természetközelben, falusias hangulatban

Ismét itt a nyár, a nyaralás, a táborozás ideje, amikor mindenki igyekszik gyermekének valami kellemes és hasznos nyári elfoglaltságot találni. Egy ilyen lehetőség a csödei alkotó- és oktatóház, amely Zala megyében, a szlovén határ közelében fekszik, s a természet közelségének és az alkotás varázsának együttes élményét kínálja. Az alkotóházban idén augusztusban is lesznek táborok, ahol számos kézműves mesterség mellett a színjátszás alapjaival is megismerkedhetnek a gyerekek.


A csödei alkotóház műhelyében számos kézműves mesterség alapjait elsajátíthatják a gyerekek 

Az alkotó- és oktatóház vezetője, Nyilas Ilona fotográfus-drámapedagógus a 90-es években költözött Csödére a fővárosból. A gyermektábornak otthont adó épület egykor iskola volt, három padsorral, s nem kis erőfeszítésbe került annak mai formáját kialakítani. A tábor 1998-tól a Csödei Alkotótábor Alapítvány keretében folytatja tevékenységét.

„Hírünk főleg szájról-szájra száll - meséli Nyilas Ilona -, de így is több ezer gyermek megfordult már nálunk. A nehézségeket ellensúlyozza a gyerekek öröme, visszatérése, tehetsége, alkotó boldogsága, a jó közösségi szellem, a közös játék öröme, a felemelő tapasztalatok, a szülők dicsérete, tanárok pozitív visszajelzése, s az, hogy nemcsak itthon, de a határon túl - például Ausztriában, Németországban - is ismernek minket, jó a hírünk. Testvéralapítványunk, egy bécsi értelmi sérülteket foglalkoztató alapítvány már nyolcadik éve segíti munkánkat."

Az alkotó-oktató táborban idén augusztusban is nyári táborok várják a gyerekeket. A falusias-családias hangulatú, nyugodt egészséges, természet közeli környezetben számos kézműves mesterségbe belekóstolhatnak az ide látogatók. Megismerkedhetnek a korongozás, a bőrözés, tojásfestés, kőcsiszolás, az öv- és gyöngyszövés, a drótállatkák-, csuhé és marionett figurák, mag- és szárított virágképek készítésének titkaiba.

Ha pedig valakit nem, vagy nem csak a kézművesség érdekel, kirándulásokon vehet részt, s a színjátszás, az újságírás, az analóg fotótechnikák, valamint a filmkészítés alapjaival is megismerkedhet, a tábori életről, élményeket, szituációkat dokumentáló színi előadások, fotó-sorozatok, kisfilmek készítése útján.

További információ: www.csode-csoda.hu

Egyéb tudnivalók és jelentkezés Nyilas Ilona táborvezetőnél a csodecsoda@gmail.com, illetve az ilonanyilas1@gmail.com címeken.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu