Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. április 12.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Tarlós István újra elvállalná a főpolgármesterséget
Egyelőre még nem lehet tudni, ki lesz a kormánypártok jelöltje

Tarlós István nem zárta ki annak lehetőségét, hogy az őszi önkormányzati választásokon ismét induljon a főpolgármesteri posztért, de csak akkor vállalná, ha „értelmes" munkát végezhet. A főpolgármester erről a hvg.hu-n 2013. január 7-én megjelent interjúban beszélt. A főpolgármester azt mondta: egyelőre csak „a csillagokban van megírva", hogy ki lesz a kormánypártok főpolgármester-jelöltje.


A párt legszűkebb vezetősége dönti majd el, hogy ki lesz a jelölt és azt is, hogy erről mikor határoznak - tette hozzá. Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője és Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője esetleges indulásáról azt mondta: beszéljék meg egymás között, és ha egy maradt, akkor „szóljanak neki", feltéve, hogy ő lesz a kormánypártok jelöltje.

Tarlós István arra kérdésre válaszolva, hogy milyen feltételekkel vállalná a főpolgármester-jelöltséget, úgy fogalmazott: „értelmes munkát végzek szívesen, ahol a siker függ az én teljesítményemtől is".

Azt mondta: 1990 óta mindig érdekelt volt a választásokban, így elég komoly rutinja van abban, hogy minden választás előtt egy évvel megjelennek a „hírhozók". Tarlós István szerint egy hiteles felmérés van és az maga a választás. Most jön a kampány, az emberek sok hülyeséget hallanak majd, de ha vége, gyorsan el is felejtik - fejtette ki Tarlós István, megjegyezve: „a magyar választók már tudják, hogy ilyenkor rengeteg olyan dolog hangzik el, ami köszönő viszonyban sincs a valósággal".

A főpolgármesteri hatáskörök megváltoztatásával kapcsolatban azt mondta: sok minden történhet még, a kétharmados többség sok mindent megtehet.

Tarlós István az interjúban kitért arra is, hogy „a BKV-t most egy baráti kör irányítja", és ezen változtatni akarnak. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatóságából a BKV igazgatótanácsába helyeznék át azt a két embert, akit György István főpolgármester helyettes javaslatára delegáltak oda.

Szólt arról is, hogy a BKK munkáját nemsokára egy munkacsoport minősíti majd, amely eldönti, hogy a BKK betölti-e azt a szerepet, amivel a főváros megbízta vagy sem. A BKK-nak nem lehet független koncepciója: a fővárosnak van egy elfogadott programja, amelyet nemcsak a Fidesz fővárosi frakciója, hanem az országos elnöksége is jóváhagyott, és a BKK ezt hajtja végre - szögezte le a főpolgármester.

A Városligeti Műjégpálya párnapos bezárásával kapcsolatos reakciókra úgy reagált: „aki poénkodik, és azt mondja, hogy megint „Demszkyzünk", az nézze meg a terveket, az építési naplót, a teljes dokumentációt". A főpolgármester szerint talán a következő télig sikerül kijavítani a hibákat, de - jegyezte meg - rengeteget kínlódnak vele.

A hajléktalanok közterületi tartózkodását szabályozó rendelettel kapcsolatban Tarlós István azt mondta, hogy még nem elégedett, de már javul a helyzet. A hajléktalanokon segíteni kell, de nem lehet eltekinteni a másik 1,8 millió budapesti érdekeitől sem, akik a közterületeket rendeltetésszerűen szeretnék használni - jelentette ki. Tarlós István arra is kitért: „nehezen cáfolható, hogy kvantitatív és kvalitatív szempontból egyaránt" javították a hajléktalan-ellátást. Kórházat alakítottak ki hajléktalanoknak, biztonságot teremtettek a szállókon, a fővárosi cégeknél pedig munkalehetőséget is szeretnének nekik biztosítani - közölte.

Forrás: hvg.hu - MTI  

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu