Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Több település csatlakozott a Kerékpáros Charta-hoz
Az aláírók szerint a kerékpáros közlekedésnek nagyobb hangsúlyt kell kapnia 2014-2020 között

Már 21 honi települési önkormányzat csatlakozott a Kerékpáros Kerekasztal szervezetei által 2013 őszén elkészített Kerékpáros Charta-hoz. Az aláíró önkormányzatok többek között azt szeretnék elérni, hogy a településeket összekötő helyközi és a helyi kerékpáros közlekedési fejlesztésekre legalább 20 milliárd forintot tartalmazzanak a 2014-2020 közötti időszakot meghatározó Európai Uniós operatív programok - értesült az Objektív Hírügynökség.


A kerékpáros szervezetek felhívására eddig 21 település csatlakozott az ország különböző pontjáról. Ezek: Békés, Budapest III. Kerület (Óbuda), Budapest XIII. Kerület, Csömör, Gyomaendrőd, Győr, Gyula, Makó, Mezőberény, Pitvaros, Ráckeresztúr, Sárbogárd, Szarvas, Tapolca, Tata, Telki, Tihany, Vác, Váckisújfalu, Verőce, Vép.

A Charta-t aláíró kerékpáros szervezetek köszönik a csatlakozó önkormányzatok vezetőinek, hogy a Nemzeti Kerékpáros Chartában megfogalmazott elvekkel és célokkal egyetértenek, és aláírásukkal közösen támogatják a Kerekasztal azon céljait, fejlesztési javaslatait, melyek megvalósításához hét év alatt 120 milliárd forint szükséges.

Ezek között kiemelten fontosak a településeket összekötő helyközi és a helyi kerékpáros közlekedési fejlesztések, amelyre összességében 20 milliárd forint lenne szükség 2014-2020 között. Ezeknek a fejlesztéseknek a fő elemei a kerékpárosbarát települések kialakítása 50 nagyobb település vagy településrész úthálózatának átalakításával és a térségi léptékű jellemzően közlekedési célú kerékpárforgalmi hálózatok létrehozása, 1000 km új létesítmény megépítésével.

A Charta-ban megfogalmazott célokkal egyetértett és erről támogató levelet küldött a szervezeteknek Dr. Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára, azonban a közlekedési fejlesztésekhez szükséges forrást Magyarország következő 7 éves európai uniós költségvetést megalapozó Operatív Programok tervezetei jelenleg nem tartalmazzák.

A Charta javaslatai közül jelenleg a közlekedési ágazat tűnik a leginkább mellőzöttnek és nemcsak a kerékpározás szempontjából. A forráshiány - az európai fejlesztési támogatások magas arányát figyelembe véve - olyan kritikus helyzetet eredményezhet a következő időszakban, amely végső soron a kormányzat (legfontosabb) gazdaságfejlesztési céljait is veszélyezteti, amelyek eléréséhez elengedhetetlen a mobilitás támogatása.

Forrás: Objektív Hírügynökség

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu