Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. május 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Elindult a FŐGÁZ első háztartási méretű kiserőműve
A Normafa Idősek Otthonában üzembe helyezett gázmotoros erőmű egyszerre termel hőt és elektromos áramot

Elindult a FŐGÁZ első háztartási méretű kiserőmű mintaprojektje 2013. december 20-án, a Normafa Idősek Otthonában. A társaság legújabb üzletágának célja, hogy háztartási méretű kiserőmű beépítésével, intézmények és magánszemélyek részére biztosítson önálló hő- és áramtermelési lehetőséget hatékony és költségtakarékos finanszírozásban.


Az energiahatékonyság növelést célzó szolgáltatások új területén jelent meg a FŐGÁZ, amivel célja, hogy korszerű beruházásokkal intézmények és magánszemélyek részére biztosítson önálló hő- és áramtermelési lehetőséget optimális hatékonysággal. Az első mintaprojekt a Normafa Idősek Otthonában valósul meg, ahol életszerű körülmények között tesztelik a magyar gyártmányú háztartási méretű kiserőművet, melynek telepítését a FŐGÁZ végezte.

A berendezés beépítése mellett a társaság a kiserőmű karbantartását, üzemeltetését és a működtetéséhez szükséges földgázt is biztosítja. A berendezés működése során keletkezett és fel nem használt villamos energia többletet a felhasználók az úgynevezett ad-vesz mérő telepítésével visszatáplálhatják az illetékes villamos energiaszolgáltató hálózatára (erre a jogszabály ad lehetőséget), mintegy tárolóként használva a rendszert. Az ilyen módon a közcélú hálózatba került villamos energia az elszámolási időszakon belül bármikor visszavehető, amellyel csökkenthetővé válik az üzemeltető költsége.

A gázmotoros kiserőmű technológia egyidejűleg termel hőt és elektromos áramot, így egyszerre felel meg a gazdaságos energiafelhasználással és a nyersanyag takarékossággal kapcsolatos igényeknek, ráadásul a környezetünket is óvja. A kondenzációs erőművek 40-50 százalékos hatásfokához képest a háztartási méretű kiserőművek hatásfoka kapcsolt energiatermelőként a 90-95 százalékot is eléri, miközben jelentősen csökkentik az épületek energiaellátása során keletkező szén-dioxid mennyiségét.

A most elindított kísérleti projektet a Normafa Idősek Otthonában valós körülmények között folyamatosan teszteli a FŐGÁZ, és az így szerzett szakmai tapasztalataival bővíti további beruházásait. 

Magyar Polgármester Online

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu