Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Jövőre háromezer bölcsődei férőhelyet alakítanak ki
A bölcsődei dolgozók bére 5,4 - 11,3 százalékkal lesz magasabb a szociális életpálya modell első lépéseként

A kormány folytatja a bölcsődefejlesztéseket, és jövőre háromezer új bölcsődei férőhelyet adnak át - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2013. december 18-án az MTI-vel. A tárca azt követően adott ki közleményt, hogy Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár a Pest megyei Solymáron egy új önkormányzati bölcsődét látogatott meg.


Az Új Széchenyi Terv keretében 190 millió forintos beruházással kialakított intézményben 40-48 gyermek ellátását tudják majd biztosítani. A tárca emlékeztetett arra, hogy az elmúlt három évben több mint 3 100 bölcsődei férőhelyet adtak át, majdnem annyit, ahányat a jövő évre terveznek. A mostani kormányzati ciklusban megújult 2 270 férőhely és a jövő évben további 2 500 felújítása várható - tették hozzá. A közlés szerint az összességében mintegy 28 milliárdos beruházásnak köszönhetően több mint ezer új munkahely is létesül.

A tájékoztatás szerint a gyermekek napközbeni ellátását és az édesanyák munkába állását segíti az Új Széchenyi Terv közel 10 milliárd forint értékű, a családi napközik fejlesztését szolgáló programja is. A tárca szerint kiszámíthatóbbá válik és jelentősen emelkedik a bölcsődék finanszírozása azáltal, hogy az intézmények januártól a beíratott gyermekek után kapják a finanszírozást, és nem annak alapján, hogy a gyerekek mennyi időt töltenek a bölcsődében. Ez azt jelenti, hogy 20-30 százalékkal több finanszírozáshoz jutnak az intézmények a jövő évtől.

A minisztérium arra is felhívta a figyelmet, hogy a szociális területen mintegy 92 ezer munkatársnak, köztük a bölcsődei dolgozóknak emelkedik a bére 5,4 - 11,3 százalékkal a szociális életpálya modell első lépéseként. A dolgozók ágazati bérpótlékban részesülnek így havi bruttó bérük 6 ezer - 17 ezer forinttal emelkedik, a munkában eltöltött évektől és az iskolai végzettségtől függően. A kormány összesen 9,2 milliárd forint többletforrást biztosít erre a célra - írták. Közölték, azok a családok, ahol az egy főre eső jövedelem nagyon alacsony, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt kapnak.

A kedvezményben részesülő gyermekek ingyenes étkezésére 30 százalékkal többet - az eddigi 68 ezer helyett 102 ezer forintot - fordít a kormány évente gyermekenként. Az idén januári emelésnek köszönhetően csaknem 6 ezer kisgyermek bölcsődei ellátása javult - fűzték hozzá. A tárca közölte azt is, hogy a solymári bölcsődelátogatáson részt vett Acsainé Végvári Katalin, a Magyar Bölcsődék Egyesületének elnöke, aki az egyesület nevében üdvözölte a kormány bölcsődefejlesztési programját és a hétvégén bejelentett szociális életpályamodell bevezetését, amelynek első lépése az ágazati bérpótlék.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu