Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. május 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Tovább bővíthetők a határokon átívelő kapcsolatok
Felvidéki magyar polgármesterekkel találkozott a MÖSZ vezetősége Dunaszerdahelyen

Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnöke, Gödöllő polgármestere és Tóth Tibor, Gödöllő polgármestere MÖSZ vezetőségének tagjainak kíséretében 2013. december 18-án Gödöllő testvérvárosába, Dunaszerdahelyre látogatott, ahol a találkoztak, s megbeszélést folytattak számos felvidéki magyar település polgármesterével, illetve részt vettek a „Gazdasági együttműködés a szlovák-magyar határmente térségében"című konferencián.
Gémesi György felvidéki magyar polgármesterekkel folytat megbeszélést a dunaszerdahelyi városházán

A Dunaszerdahelyi városházán rendezett találkozón Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnöke és Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere vezetésével, számos felvidéki magyar település polgármesterének részvételével baráti hangulatú megbeszélést tartottak. A konzultáción szó esett a testvérvárosi, illetve a határon átnyúló magyar-magyar kapcsolatok bővítéséről, valamint a MÖSZ jövő érre tervezett rendezvényeiről, különös tekintettel a Magyar Polgármesterek X. Világtalálkozójára. A megjelent polgármesterek témajavaslatokat tettek a világtalálkozó szekcióüléseire vonatkozóan, s felmerült a terv, hogy a szekcióüléseken elhangzottakról a szlovákiai magyar polgármesterek és önkormányzati képviselők jövőre rendezendő Önkormányzati Szabadegyetemén is beszámolnak majd.

A Magyar-Szlovákia Határon átnyúló Együttműködési Program keretében megrendezett a „Gazdasági együttműködés a szlovák-magyar határmente térségében"című konferencián - a határon átnyúló együttműködés gyakorlati példáiként - Dunaszerdahely kiemelt gazdasági és kulturális partnertelepülései is bemutatkoztak, Dr. Babják Zoltán, Beregszász polgármestere és Tóth Tibor Gödöllő alpolgármestere előadásán keresztül. Tóth Tibor bemutatta Gödöllő gazdasági életének húzóágazatait, turisztikai látványosságait, megújult városközpontját, királyi kastélyát, a város fenntartható fejlődésének koncepcióját, valamint a testvértelepülési együttműködés kiszélesítésével kapcsolatos elképzeléseket, amelyek között közös nyári gyermektábor rendezése is szerepel.

Forrás: moszlap.huHírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu