Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Hamarosan itt a zöld közbeszerzés kormányrendelet
A hazai közbeszerzési eljárások 10 százaléka tekinthető zöldnek

Az Energiaklub által szervezett „Minden, amit a zöld beszerzésről tudni kell" konferencián az NFM helyettes államtitkára a résztvevőknek elmondta, hogy a minisztérium még ebben a kormányzati ciklusban szeretné megjelentetni a zöld közbeszerzésekről szóló kormányrendelet.


Dr. Jánosi Andrea, közbeszerzésért felelős helyettes államtitkár a rendezvény megnyitóján arról tájékoztatta a résztvevőket, hogy a minisztérium januárban újabb egyeztetésre hívja az érintetteket annak érdekében, hogy még ebben a ciklusban kihirdethető legyen a várva várt zöld végrehajtási rendelet. A helyettes államtitkár az új uniós irányelvekkel kapcsolatban a zöld közbeszerzésekkel foglalkozó brüsszeli munkacsoportban való részvételhez is kérte az érintettek közreműködését, segítségét.

A hazai közbeszerzési eljárások mintegy 10 százaléka tekinthető zöldnek - mondta Dr. Bischof Bernadett a Közbeszerzési Hatóság képviseletében. A Hatóság adatgyűjtése a nemzeti eljárásrend szerinti közbeszerzésekre terjed ki és az ajánlatkérők önbevallásán alapul. A leggyakoribb zöld szempont ezeknél a közbeszerzéseknél, hogy az ajánlatkérő szerződéses feltételként kiköti a környezetirányítási rendszer meglétét. Zöld szempontok leginkább az építési beruházásokhoz kapcsolódó közbeszerzéseknél jelennek meg Magyarországon.

A közszféra a legnagyobb vásárló az Unióban - hangsúlyozta Varga Katalin, az Energiaklub projektvezetője. Az EU bruttó hazai termékének majdnem 20 százalékával felérő összeget költenek a közintézmények mindennapi kisebb-nagyobb beszerzéseikre. Ekkora összeg hatalmas piacbefolyásoló szereppel bír, az adott intézmények felelőssége, hogy beszerzéseikkel a hagyományos termékeket vagy azok környezetbarát alternatíváit részesítik előnyben.

Nincsen nagy különbség közbeszerzés és piaci beszerzés között - állította Kovács László, a Budapesti Elektromos Művek beszerzési igazgatója. Mindkét esetben kis odafigyeléssel figyelembe vehetők környezetvédelmi szempontok. Egy beszerző nem lehet minden egyes termékcsoport szakértője, ezért fontos a különböző szakterületek együttműködése. A beszerzők hatása, hogy élhetőbb környezet vegyenek minket körül a jelenben és a jövőben.

A konferencián további előadásokat hallhattak a résztvevők az építési beruházások, irodatechnikai beszerzések, járművek, világítás valamint háztartási gépek termékcsoportok szakértőitől. Az előadók bemutatták az adott termékcsoportokban elérhető korszerű, környezetbarát termékeket, valamint ezek kiválasztásának lehetőségeit.

További információ: http://www.energiaklub.hu/

Forrás: Energiaklub

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu