Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Független jobbikos lett Ásotthalom polgármestere
Toroczkai László 71,5-28,5 százalékos arányban nyert a korábbi polgármester, Petró Ferenc ellenében

Három időközi választást tartottak 2013. december 15-én az országban. A Csongrád megyei Ásotthalmon a függetlenként induló jobbikos önkormányzati képviselőre, Toroczkai László lett a polgármester, s szavaztak az új képviselők személyéről is. A Komárom-Esztergom megyei Máriahalmon a független Knyezlné Drobinoha Erzsébet kapott bizalmat, s megválasztották a falu új képviselő-testületét. A Baranya megyei Almáskeresztúron a szintén független Veriga Lajos lett az új településvezető.


Ásotthalom

Toroczkai László nyerte az időközi polgármester-választást a Csongrád megyei Ásotthalmon - közölte Turbucz Marietta helyettes jegyző. Toroczkai László, aki a Jobbik Csongrád megyei önkormányzati képviselője, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke, függetlenként indult a településvezetői székért. Ellenfele az eddigi polgármester, Petró Ferenc volt, aki 2010-ben a Fidesz-KDNP színeiben nyert, most függetlenként indult.

Turbucz Marietta helyettes jegyző azt mondta, a helyi választási bizottság hivatalos tájékoztatása szerint Toroczkai László 71,5-28,5 százalékos arányban nyert a csaknem 4000 lakosú községben. Az időközi választáson 1264-en adtak le érvényes szavazatot, ez 37,4 százalékos részvételi arány.

Toroczkai László a bejelentés után követően azt elmondta, az első lépések között stabilizálni kell a költségvetést és helyre kell állítani a közbizalmat. Azt ígérte, hogy minden lépést a település lakóival közösen hoznak majd meg. Arról is beszélt, polgármesteri fizetéséből csak a minimálbérnek megfelelő részt veszi föl, a többit a község fejlesztésére ajánlja.

Az időközi választáson 13 képviselőjelölt indult. Az új, hattagú képviselő-testületből ketten a korábbi testületben is dolgoztak. Az ország ötödik legnagyobb községében azért tartottak választást, mert a képviselő-testület feloszlatta magát október elején, ugyanis a folyamatos viták megnehezítették a működését.


Máriahalom

Négy független jelölt közül Knyezlné Drobinoha Erzsébetet választották polgármesterré a Komárom-Esztergom megyei Máriahalmon, valamint megválasztották a falu négy független tagból álló képviselő-testületét - tájékoztatta a település jegyzője az MTI-t.

Kovács Gyuláné elmondta: a rendben lezajlott választáson az 544 választópolgár közül 298 fő jelent meg, a részvételi arány meghaladta az 54 százalékot. Az új polgármester 120 szavazatot kapott, ez a leadott voksok 40 százaléka.

A településen azért írtak ki időközi választást, mert a korábbi polgármester, Murczin Kálmán október 10-én reggel bejelentette, hogy a testületen belüli ellentétek miatt a hónap végén távozik hivatalából. Még aznap este a képviselő-testület megszavazta saját feloszlatását. A korábbi polgármester a mostani választáson nem indult.


Almáskeresztúr

Veriga Lajos független jelölt nyerte az időközi polgármester-választást a Baranya megyei Almáskeresztúron. Szilas Tamás körjegyző az MTI-nek elmondta: a győztes 28, míg két, szintén független vetélytársa közül Steiger Balázs 21, Pásztó József 10 érvényes szavazatot kapott. A 75 lakosú község 69 választópolgárából 59 járult az urna elé.

Az időközi választást Kuba Károly Antal (független) polgármester szeptemberben bekövetkezett halála miatt kellett kiírni.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu