Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. május 17.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Januártól csökkentenék az iparűzési adót Győrben
Borkai Zsolt szerint ezzel az intézkedéssel tovább élénkítenék a jelenleg is pezsgő helyi gazdaságot

Január elsejétől 2-ről 1,8 százalékra csökkenne a helyi iparűzési adó Győrben, legalábbis ezt javasolja a városvezetés a közgyűlésnek - mondta Borkai Zsolt (Fidesz) polgármester. Közölte, azzal számolnak, hogy az amúgy is pezsgő helyi gazdaságot tovább élénkíti az intézkedés, így a kieső 1,5 milliárd forintos adóbevétel zöme később visszakerül a város költségvetésébe. Elmondta, a lépés hatásait elemezve elképzelhető, hogy a jövőben további csökkentésről határoznak.


„A gazdaság nagyon jól mozgatja ezt a várost, ami jól látszik az adóbevételekből is, de mi úgy gondoltuk, ahhoz, hogy még lendületesebben fejlődjön Győr térségében a gazdaság, arra van szükség, hogy valamiféle ösztönzőt hozzunk létre" - fogalmazott, hozzátéve, a nagyobb hazai városok közül csak Kecskemét tér el lefelé a kétszázalékos iparűzési adómértéktől.

A polgármester jelezte: a közgyűlés december 20-1 ülése elé kerülő intézkedés célja, hogy újabb vállalatokat vonzzanak a városba, illetve ösztönözzék újabb fejlesztésekre a már itt lévőket, hiszen Győr városa a gazdaság, a cégek szempontjából még nem telt meg.

Borkai Zsolt arra a kérdésre, miért teszik meg ezt a lépést pár héttel azt követően, hogy a közgyűlés az iparűzési adó változatlanul hagyása mellett döntött, azt közölte: időközben az állami költségvetés számai alapján ismertté vált, mennyi pénzből működik, fejleszt 2014-ben az önkormányzat, akárcsak az, hogy milyen mértékű adóbevételekkel számolhat a város. Emellett épp a nap folyamán jelentette be Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, hogy a kormányzat átvállalja a város még megmaradt adósságállományát.

Januárban azt közölte az MTI-vel Simon Róbert Balázs alpolgármester, hogy megközelítette a húszmilliárd forintot Győr tavalyi adóbevétele. A 19,42 milliárdos összeg gyakorlatilag megegyezik az előző évivel. A bevételek zömét adó iparűzési adó 16,28 milliárdos összege szinte változatlan, az építményadóból befolyt 1,96 milliárd is egyezik a megelőző évivel, ahogy a gépjárműadó 1,08 milliárdos összege is csak minimális csökkenést mutat.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu