Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. május 17.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Újraszabályozás előtt a balatoni halászat, horgászat
Siófok polgármestere szerint a balatoni önkormányzatok nem kezdeményezték a halászati jog megszerzését

Nem az önkormányzatok kezdeményezték a balatoni halászat leállítását, és a halászati-horgászati jog megszerzését sem kérték - nyilatkozta Balázs Árpád (Fidesz), Siófok polgármestere a Balatoni Szövetség alelnöke a szervezet 2013. december 11-i ülését követően az MTI-nek.


Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter december 9-én azzal indokolta a halászat múlt heti leállítását a Balatonon, hogy a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.-t sok támadás és kritika érte az utóbbi időben, amelyet meg kell vizsgálni, és újra kell gondolni a jogosultság rendszerének átalakítását. Követendő példaként említette a Tisza tavat, ahol az érintett önkormányzatok bevonásával egy önszabályozó közösség gyakorolja a halászati-horgászati jogot.

Balázs Árpád elmondta: a szövetség ülésén téma volt az ügy, de határozat nem született. Emlékeztetett: a tóparti önkormányzatok korábban megkapták a lehetőséget arra, hogy tulajdonosok legyenek a halgazdálkodási társaságban, de nem kívántak élni vele, mivel az költséges közfeladatokkal is jár. Az alelnök hozzátette: Keszthely korábban felvetette, hogy jó lenne, ha önkormányzati kézbe kerülne a halászati jog, de a többség nem támogatta.

Arra a kérdésre, hogy az önkormányzatok tapasztaltak-e problémát a halgazdálkodási cég működésében, vagy jeleztek-e ilyet a tárca felé, Balázs Árpád azt válaszolta, nincs tudomása erről. Hozzátette, panaszokról ő is hallott, úgy, mint mindig, hiszen köztudott, hogy a horgászok és a halászok között évtizedek óta ellentét van. Rendkívüli eset nem történt, és idén olyan mértékű halpusztulás sem volt, mint korábban - mondta Balázs Árpád.

„Nagy dolog" nem történt a halászat leállításával, hiszen egy héten belül amúgy is le kellett volna állni a tél miatt. Az önkormányzatok most arra számítanak, hogy a kormány a jelenleginél jobb koncepciót dolgoz ki a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. működtetésre, amelyet majd az érintettekkel, köztük a helyi önkormányzatokkal is egyeztet - tette hozzá.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu