Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Működik a szárszói bűnmegelőzési modellprogram
Augusztus óta egyetlen bűncselekményt sem jelentettek a Somogy megyei településen

Jól működik a balatonszárszói bűnmegelőzési modellprogram, amelynek augusztusi indulása óta nem történt bűncselekmény a Somogy megyei településen, azaz senki nem tett ezzel kapcsolatban feljelentést vagy bejelentést - közölte Garamvölgyi László, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) kommunikációs igazgatója az MTI-vel.


Garamvölgyi László emlékeztetett arra, hogy a bűnmegelőzési tanács és a Balatonszárszói Polgármesteri Hivatal kezdeményezésének elsődleges célja a településen lévő ingatlanok idegenforgalmi szezonon kívüli védelme, a helyi közbiztonság javítása. A településen lévő 2500 ingatlanból ugyanis az idegenforgalmi szezonon kívüli hónapokban 1800 nyaraló marad üresen, a tulajdonosok ebben az időszakban visszatérnek állandó lakóhelyükre.

A kommunikációs igazgató elmondta, az NBT stratégiájában kiemelt szerep jut a településbiztonságnak, s a modellprogram fő célkitűzése az, hogy a szárszóiak és üdülőtulajdonosok szubjektív biztonságérzete javuljon. Fontosnak nevezte a lakosság egymást támogató, segítő, közösségi szellemének kialakítását is, továbbá azt, hogy feltétlen bizalom alakuljon ki a rendvédelmi szervekkel szemben.

Felidézte: a program elején a bűnmegelőzési tanács az önkormányzattal közösen felmérést készített, és kiderült, a település erősségének számít az aktívan működő helyi polgárőrség, a rendőrség körzeti megbízotti szolgálata, viszont gyengeségének számít, hogy az üdülőtulajdonosok egyesületéhez eddig kevesen csatlakoztak, illetve az állandó lakosság átlagos életkora elég magas.

A helyzetértékelést követően tájékoztatták a helyieket és az üdülőtulajdonosokat a modell lényegéről és kérték aktív közreműködésüket a bűncselekmények megelőzése érdekében.

A programban folyamatosan részt vesznek a helyi rendvédelmi és polgárőrszervek, a helyi üdülőtulajdonosok egyesülete, önkéntesek, kortárssegítők, pedagógusok, önkormányzati és szociális munkások. Létrehoztak egy úgynevezett „mobil őrsöt" is, ami azt jelenti, hogy a rendőrségi segélyhívó közvetlenül a helyi körzeti megbízottnál jelez, tehát késedelem nélkül tudnak reagálni a bejelentésekre.

A modellprogram 2014. július 15-ig tart. Az NBT célja, hogy jövőre a programba bevonja a környező településeket is, hosszú távon pedig a Balaton, illetve a Velencei-tó körüli településeket is.

Forrás: MTI - InfoRádió

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu