Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Korszakváltásra van szükség az önkormányzatoknál
Az Együtt-PM szövetség visszaadná az önkormányzatok súlyát a helyi ügyek intézésében

Korszakváltásra van szükség az önkormányzatok világában is, a kiüresített önkormányzatoknak vissza kell kapniuk valódi súlyukat a helyi ügyek intézésében - mondta Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője 2013. december 10-én, Szentendrén. Bajnai Gordonnal a megszűnés várna az önkormányzatokra - ezt a nagyobbik kormánypárt közölte az MTI-vel a volt miniszterelnök nyilatkozatára reagálva.


Bajnai: Korszakváltás kell az önkormányzatoknál is

A Szinna Gáborral, az Együtt-PM és az MSZP közös egyéni képviselőjelöltjével és Lontai Tamással, az MSZP szentendrei elnökével közösen tartott sajtótájékoztatón Bajnai Gordon azt mondta: a Fidesz négy év alatt az önkormányzatiságot lényegében felszámolta, a helyben élők akarata szinte semmiben sem érvényesül. Ennek egyik legjobb példája az oktatás, az iskolák helyzete.

„Arra készülünk, hogy a közoktatás intézményeit ténylegesen visszahelyezzük az önkormányzatok fennhatósága alá" - fogalmazott. Hozzátette: a cél az, hogy az iskola elvégzése után minden gyerek versenyképes tudással rendelkezzen, s a jövő évben a közoktatásban is új korszakot kell kezdeni. Ehhez pedig az önkormányzatok és az oktatás átalakítását össze kell kapcsolni - mondta.

Az önkormányzatok világában egy érdemi lépés történt - jelentette ki a politikus -, ez pedig a járási rendszer kialakítása. „De át fogjuk alakítani" - tette hozzá. A települések választott önkormányzata mellett járási szinten is meg kell jelennie az önkormányzatiságnak - mondta, megjegyezve, hogy az oktatásszervezést is járási szinten képzelik el.

A volt miniszterelnök szólt arról is, hogy Szentendre az egyik szimbóluma annak az összefogásnak, amellyel Orbán Viktor választási rendszerében is győzni tudnak. „Létrejött az a pólus, amelynek közös jelöltjeire mindenki leadhatja a szavazatát, akinek elege van abból a harácsolásból, lenyúlásból, úrhatnám, akarnok, dölyfös kormányzásból, ami ebben az országban van" - mondta, megjegyezve: az ország akkor tud felemelkedni, ha nemcsak a mostani „kártékony három-négy évnek" vetnek véget, hanem a megelőző nyolc év hibáiból is tanulnak és kijavítják őket.

Elhangzott, hogy megalakult az Együtt-PM 60 tagú országos önkormányzati tanácsadó testülete, a fővárosi grémium pedig 20 tagú. A testületekben jelenlegi és volt polgármesterek, az Együtt-PM szövetség vezető önkormányzati politikusai mellett párton kívüli önkormányzati szakpolitikusok és szakértők vesznek részt.


Fidesz: Bajnaival megszűnnének az önkormányzatok

Bajnai Gordonnal a megszűnés várna az önkormányzatokra - ezt a nagyobbik kormánypárt közölte december 10-én az MTI-vel a volt miniszterelnök nyilatkozatára reagálva. A kormánypárt szerint Bajnai Gordon ismét saját magát hazudtolta meg. Idén márciusban még arról beszélt, hogy szerinte mindössze 200 önkormányzat is elég lenne, ami azt jelenti, hogy háromezer önkormányzatot megszüntetne. A nagyobbik kormánypárt Bajnai Gordon szavait értékelve azt írta: ugyanazt a vidékellenes politikát folytatná, mint korábban. A magyar települések azonban nem kérnek többet a Gyurcsány-Bajnai-korszakból, amikor a pénztelenség és a megszorítások a működésképtelenség szélére sodorták a falvakat és a városokat - írták.

Kiemelték: a települések végre kijöttek a kilátástalanságból, a kormány segítségének köszönhetően éppen ezekben a hetekben szabadulnak meg az adósságaiktól. Jövőre tiszta lappal kezdhetnek és több jut a gyerekekre, a gazdaságfejlesztésre, a közbiztonságra, a köztisztaságra, az utakra és minden másra, amely a helyi közösségeknek is fontos. A magyar vidék talpra áll és nem kér többet a bukott baloldalból - közölték.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu