Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Tehetségbarát önkormányzatok kaptak elismerést
Az idén első ízben meghirdetett címet négy települési és két kisebbségi önkormányzatnak ítélték oda

Első alkalommal ítélték oda a Tehetségbarát helyi és nemzetiségi önkormányzat címet. A Magyar Nemzeti Múzeumban, 2013. december 6-án tartott díjátadón az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára azt mondta, hogy vannak közösségek, amelyek felismerték a tehetséggondozás jelentőségét, és hajlandóak ezért áldozatot is hozni.


Hoffmann Rózsa kiemelte: nem elég tehetségesnek lenni, mert ha a tehetség nem kapja meg a szükséges többletet, a tehetséggondozást, amely révén kibontakozhat, eredményeket érhet el, elhalványul, hiszen „támogatás nélkül nehéz a felszínen maradni".

Véleménye szerint az oktatásügy minden irányítójának örömteli feladat, ha tehetséges fiataloknak, őket segítő szervezeteknek és embereknek adhat át elismerést. Bár a kitüntetettek erőfeszítéseiket gyakran nem a reflektorfényben teszik, azok nem eredménytelenek, hiábavalók. A felnövekvő nemzedék tagjai ugyanis sikerre vihetik erőfeszítéseket, hozzájárulhatnak közösségük és a nemzet hírének öregbítéséhez - mutatott rá.

Az államtitkár szerint a tehetséggondozás alapvető feladata a tehetségek felszínre hozatala, ami nemcsak fogcsikorgatva elvégzett, keserves, gyötrelmes munkát jelent, hiszen örömtelivé teszi annak a hajtóerőnek a mozgásba hozása, amely minden tehetséges fiatalban rejlik.

Az eseményen díjat kapott Balatonfüred, Szolnok, Tata és Szada önkormányzata, továbbá a hejőkeresztúri cigány kisebbségi önkormányzat és az Országos Roma Önkormányzat.

Balatonfüreden az önkormányzat több olyan tehetséggondozó rendezvényt támogat, amely sok látogatót vonz, így lehetővé válik a városok tehetséggondozó tevékenységének összehangolása.

Szolnokon nyolc úgynevezett tehetségpont található: egyebek mellett pedagógiai intézet és tehetséggondozó alapítvány.

Tatán három tehetségpont van, az önkormányzat segíti munkájuk összehangolását és díjakkal is elismeri szakmai tevékenységüket.

A Pest megyei Szada különdíjat kapott, mert a község általános iskolája nagy hangsúlyt helyez a tehetséggondozásra, mintegy húsz tehetséggondozó szakkört működtet.

Elismerést kapott a Borsod megyei Hejőkeresztúr cigány kisebbségi önkormányzata, amiért egy a hátrányos helyzetű gyermekek oktatását segítő modellt támogat. Ugyancsak kitüntették az Országos Roma Önkormányzatot, amely támogatja a tehetséggondozást, a tanulók képességeinek kibontakozását.

Az EMMI a Nemzeti Tehetség Program keretében idén először hirdette meg a Tehetségbarát helyi és nemzetiségi önkormányzat címet. A kitüntetett önkormányzatokat egyebek mellett a 2013-as évben tehetséggondozásban részesült fiatalok száma, e tevékenységnek az önkormányzat működési feltételeivel arányos mértéke, valamint a regionális, országos vagy nemzetközi kapcsolatok kiépítettsége alapján választották ki.

A fődíjat elnyerő három helyi és két kisebbségi önkormányzat három programon vehet részt: egy tíznapos nemzetközi tanulmányúton - amelynek keretében meglátogatják a CERN kutatóközpontot -, egy egyhetes művészeti alkotótáborban és egy egynapos múzeumpedagógiai programon. A különdíjas önkormányzat könyvcsomagot kap.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu