Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Szándéknyilatkozat a fogyatékkal élők érdekében
Több minisztérium és önkormányzat írt alá nyilatkozatot a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáról

Az eddigiek mellett még legalább két megváltozott munkaképességű ember alkalmazásáról írt alá szándéknyilatkozatot 2013. december 3-án az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM), a Belügyminisztérium, valamint budapesti és nagyvárosi önkormányzatok.


Soltész Miklós, az EMMI szociális és családügyi államtitkára az ünnepélyes aláíráson felidézte az elmúlt három és fél év alatt a fogyatékkal élők érdekében tett intézkedéseket. Elmondta: a gépjármű-beszerzési támogatások feltételeinek kiterjesztésével mintegy 600-an tudtak új autót venni, több mint 15 ezer diákot ismertettek meg a különféle fogyatékosságokkal, a foglalkoztatás átalakításával 10 ezerrel többen jutottak munkához, mint tavaly, a segítő vásárokon pedig több tízezren jutottak hozzá a megváltozott munkaképességűek által készített termékekhez.

Kiemelte, hogy az Új Széchenyi Tervben mintegy 47 milliárd forintot fordítottak az érintettek segítésére, ebből 21,5 milliárd forintot foglalkoztatásra és képzésre. Megjegyezte: a szándéknyilatkozat arra is vonatkozik, hogy az önkormányzatok a megemlékezéseikbe, ünnepségeikbe fogyatékkal élő művészt, fellépőt is bevonnak. Emellett képzésekkel teszik elfogadóvá munkatársaikat is.

Soltész Miklós a Nem Adom Fel Alapítványnak a rendezvényen közreműködő zenekarára utalva úgy vélte: még ha sok nehézséggel kell is szembenézniük, és mindennapjaikban nemcsak az öröm van jelen, az a küzdelem, kitartás, vidámság, amit adnak, sok embernek jelent támaszt.

Papp Szabolcs, a Nem Adom Fel Alapítvány szóvivője arról beszélt, hogy a fogyatékkal élők is szeretnék megosztani erősségeiket a társadalommal, dolgozni akarnak, szellemi tudásukat hozzátenni másokéhoz. Azt mondta: először azt tapasztalják meg, hogy itt élnek a világban, aztán azt, hogy nehézségeik vannak, majd rájönnek, hogy küzdeni kell, és ha nyitott szívvel fordulnak a világ felé, akkor be tudják fogadni.

Hoffmann Tamás (Fidesz-KDNP), a szándéknyilatkozatot kezdeményező Újbuda polgármestere méltatta, hogy negyven önkormányzat vállalta a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának elősegítését, és további csatlakozókat is várnak. Szavai szerint nem lehet hátradőlni, befogadó szemléletet kell kialakítani, amiben az iskolások és a hivatali munkatársak képzésének is fontos szerepe van.

A szándéknyilatkozatot Soltész Miklós, Szabó Erika, a KIM és Tállai András, a Belügyminisztérium államtitkára, a fővárosi és kerületi önkormányzatok, valamint a megyei jogú városok vezetői írták alá.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu