Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. május 17.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Az EMMI támogatja a Városliget-törvényjavaslatot
A tervezet célja a közpark hosszú távú fejlesztése, megújítása, illetve az ehhez szükséges feltételek törvényi biztosítása

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja a területileg illetékes helyi önkormányzat, Zugló polgármestere által benyújtott, a Városliget hosszú távú fejlesztését és megújítását célzó törvényjavaslatot. A törvénytervezet célja a közpark hosszú távú fejlesztése és megújítása, az ehhez szükséges feltételek törvényi biztosítása, különös tekintettel az új nemzeti közgyűjteményi épületegyüttest is magába foglaló Liget Budapest projekt megvalósítására - áll az EMMI közleményében.


A projektnek kiemelt eleme a zöldfelület teljes körű megújítása és növelése, ugyanis ennek révén valósulhat meg a közpark biológiai aktivitásának növelése, amelyről a Kormány már idén július 2-án döntött.

A törvénytervezet az állami vagyonkezelő cég feletti tulajdonosi jogok gyakorlására a kulturális ügyekért felelős minisztert jelöli ki, ezzel is hangsúlyozva a beruházás kulturális tartalmát.

A törvény 2014. január 31-én lép hatályba, és Budapest Főváros Önkormányzata felhatalmazást kap, hogy jövő év június 30-ig kötöttségektől mentesen építési szabályzatot alkosson a szóban forgó területre vonatkozóan, így továbbra is annak az önkormányzati testületnek a kezében lesz a szabályozási jogkör, amely egyébként is átfogó illetékességgel bír a Főváros egészére vonatkozó építésszabályozási kérdésekben. Ily módon a Ligetben csakis olyan megújítás és fejlesztés valósulhat meg, amiben az illetékes szabályozó helyi önkormányzat és a beruházást végző állam egyetért.

A Városliget több mint 100 éve a kulturális és szabadidős tevékenységeknek országos jelentőségű helyszíne. Mint az egykori ezredéves kiállítás és számos azt követő, kiemelkedően fontos történeti értékű esemény színterének nemzeti emlékezetünkben is kitüntetett szerepe van, ezért a parknak és intézményeinek méltó megőrzése, megújítása és a Liget történeti hagyományaihoz szervesen illeszkedő, egyben korszerű, világszínvonalon megvalósítandó fejlesztése kiemelt nemzeti cél és állami feladat.

Ezt a célt szolgálja az új nemzeti közgyűjteményi épületegyüttest is magába foglaló Liget Budapest projekt megvalósítása. A beruházás előfeltétele, hogy a jelenleg osztatlan állami és önkormányzati tulajdonban lévő városligeti telekingatlan állami vagyonkezelésbe kerüljön, és így lehetővé váljon a Városliget megújításának és fejlesztésének hatékony előkészítése és megvalósítása.

Forrás: EMMI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu