Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Indul az első önkormányzati tulajdonú hitelintézet
Az Első Egerszegi Hitel Zrt. elsősorban a kisvállalkozások számára szeretne segítséget nyújtani

Az országban elsőként Zalaegerszeg alapított önkormányzati tulajdonú hitelintézetet. Az Első Egerszegi Hitel Zrt. fejlesztési, beruházási forrásokkal segíti a város vállalkozásait. Csak forint alapon hiteleznek, a piacinál alacsonyabb költségek mellett. A vállalkozások kiszámítható, fix feltételek mellett, árfolyam- és kamatkockázat nélkül juthatnak forráshoz - írja a zalaegerszeg.hu.


Jakab János Viktor írta alá a cég első szerződését. A vállalkozás a telephelyének fejlesztéséhez igényelt hitelt. Az önkormányzati tulajdonú hitelintézet 1 milliárd forint kihelyezhető tőkével indul, az Új Széchenyi Hitelprogram segítségével.

„Három évvel ezelőtt úgy gondoltuk - mondta Gyutai Csaba polgármester -, hogy a város gazdasága, de elsősorban a kisvállalkozások számára kellene segítséget nyújtani, legalább a Széchenyi terves pályázatok önrészéhez. Akkor úgy tűnt, ez megoldható városi forrással, viszont az unió a direkt támogatást nem engedi. Akkor jött az ötlet, hogy ezt egy hitelszervezeten keresztül tegyük meg. Az elsődleges cél a helyi kisvállalkozások támogatása, amelyek néhány tízmillió forintos forráshoz juthatnak így.

„A kormány és a parlament is azon van, hogy a gazdaságot beindítsa - szögezte le Vigh László országgyűlési képviselő. „Idén már jó eredményekről számolhatunk be: a magyar gazdaság mintegy 1,2 százalékkal bővül. Ehhez kellenek a helyi ötletek, a helyi kreativitás és innováció is. Egerszegen úttörő szerepet vállaltak, amikor egy helyi bankot indítanak"

A vállalkozások kiszámítható, fix feltételek mellett, árfolyam- és kamatkockázat nélkül juthatnak forráshoz, a banki hitelnél olcsóbban.

„A magyar gazdaság szempontjából az a lényeg, hogy a kis- és középvállalatok tőkésedjenek - jelentette ki Töröcskei István, az Államdósság-kezelő Központ vezérigazgatója. Azt mondta: az adatok azt bizonyítják: a magyar gazdaság beindult, ezt a helyzetet most már stabilizálni kell. A növekedéshez tőkét kell juttatni a hazai tulajdonú kis- és közepes vállalkozásoknak.

Forrás: www.zalaegerszeg.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu