Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. május 17.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Fideszes és független győztesek Kutason és Uzsán
Egy somogyi és egy veszprémi településen tartottak időközi választást

Két helyen tartottak időközi választást 2013. december 1-jén az országban: a Somogy megyei Kutason a korábbi településvezetőt, a fideszes Ütő Szabolcsot választották polgármesternek, s voksoltak az új képviselő-testületet tagjairól is, míg a Veszprém megyei Uzsán Perger István, a volt alpolgármester lett a település első embere.  


Kutas

Ismét Ütő Szabolcs lett Kutas polgármestere. A településen új képviselő-testületet is választottak. A polgármesteri tisztségért négyen függetlenként, a korábbi polgármester, Ütő Szabolcs ezúttal is a kormánypártok jelöltjeként vett részt a választáson és 357 szavazattal nyerte el ismét a polgármesteri tisztséget.  A függetlenként induló polgármesterjelöltek közül Simon József 195, Kelemen Károly 117, Szabados János 36, Sári Dénes 20 voksot kapott.

A hat képviselői helyért 18-an versengtek, közülük egy a Jobbik jelöltjeként, a többiek függetlenként. A kutasiak szavazatai alapján az új képviselő-testületnek Egyed György, Garzó László és Fenyvesi Zoltán, Kovács Edina és Tamás László függetlenek mellett tagja Pávlicz Zsolt, a Jobbik jelöltje. Garzó László és Fenyvesi Zoltán korábban is tagja volt a testületnek.  

A több mint 1600 lakosú település 1191 választásra jogosult lakosából 736-an adták le szavazatukat a két szavazókörben. A szavazatok között 11 érvénytelen volt. A választáson 61,76 százalékos volt a részvételi arány. 

Az időközi helyhatósági választást azért kellett kiírni, mert szeptember 27-én lemondott a képviselőtestület mind a hat tagja, tiltakozva az ellen, hogy a polgármester szavazatát adta az öt társult település Kutas központú közös hivatalát vezető Sári Dénes jegyző tisztségéből történő elmozdításához. A testületi tagok döntésével megszűnt a polgármester tisztsége is, ezért önkormányzati vezetőt is választaniuk kellett a helyieknek.


Uzsa

Perger István, a település eddigi alpolgármestere lett Uzsa polgármestere - tájékoztatott az időközi önkormányzati választás eredményéről a Veszprém megyei falu jegyzője. Gelencsér Ottó elmondta: a függetlenként induló Perger István 105, míg szintén független vetélytársa, Táborosi László 95 szavazatot szerzett a választáson, amelyet a polgármester halála miatt kellett kiírni. Hozzátette: a 300 választásra jogosult közül 201-en mentek el szavazni, egy voks érvénytelen lett.

Forrás: MTI - Kapospont

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu