Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 14.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Kiadvány az elmúlt három év fővárosi eredményeiről
A beszámolót 300 ezer fővárosi háztartásba fogják eljuttatni

Rövid és tényszerű formában foglaltuk össze az elmúlt 3 évet, a bekövetkezett változásokat összegezzük, ami kötelességünk a választókkal szemben - mondta 2013. november 29-i sajtótájékoztatóján Tarlós István főpolgármester, bemutatva „Az elmúlt 3 év az eredmények tükrében" című fővárosi kiadványt.


Tarlós István hangsúlyozta: minden eredményt ahhoz képest lehet és szabad értékelni, hogy mi volt az origó. „Nem biztos, hogy látványosan, de nehéz feladatokat oldottunk meg, nem eredménytelenül" - fogalmazott. A fővárosi beszámolót postai úton 300 ezer fővárosi háztartásba fogják eljuttatni még e hónapban, továbbá közzéteszi a Helyi Téma újság is.

„Nem nagyon cifrázzuk, a városüzemeltetés, a városfejlesztés és az egyes közigazgatási ágazatok területén bekövetkezett változásokat foglaltuk össze szűk 19 oldalban, szemben a szocialisták által kiadott, 220 oldalas „Fekete könyvvel", ami lényegében a szocialista képviselők közgyűlési hozzászólásainak szöveggyűjteménye, amit a budapestiek biztosan örömmel fognak forgatni - fogalmazott Tarlós István.

A főpolgármester az MSZP kiadványát komolytalannak nevezte, és kommentár nélkül felolvasott belőle néhány részletet, köztük azt, amelyik szerint a főváros megvonta volna a díszpolgárságot Kertész Imrétől (holott valójában Kertész Ákosról van szó.)

Kitért rá: a fővárosi kiadványt a főpolgármester mellett helyettesei és a Fidesz fővárosi frakcióvezetője is aláírta, „nem véletlenül, ezzel is demonstrálni akarjuk, hogy a legnépszerűbb napilap által híresztelt széthúzás és belső küzdelem azért nem egészen úgy van".

Tarlós István megemlítette, hogy a Bálna (korábbi nevén CET) ügyben folyó per kapcsán is „örömmel számolt be ez a lap a főváros pervesztességéről, arról viszont elfelejtett tájékoztatást adni, hogy a per tárgyát képező garanciaszerződés még az előző ciklusban született". A Bálna ügyével kapcsolatban kérdésre válaszolva azt mondta: ha a főváros panaszának elutasítását követően van lehetőség még jogi lépésre, akkor élni fognak a lehetőséggel, „nem szívesen veszítené el a város ezt a pénzt".

A főpolgármester kérdésre válaszolva azt mondta: az elmúlt 3 év legnagyobb sikereinek az új városüzemeltetési modell bevezetését, a Bálna ügyének és a metrószerződéseknek a„kiegyenesítését", a metróprojekt megmentését és várható befejezését, a korábban privatizált közszolgáltató cégek (vízművek, központi szennyvíztisztító) visszaszerzését, a Margit-sziget és az állatkert fejlesztését, valamint a felszíni kötöttpályás fejlesztéseket tartja.

Az 1-es villamos vonalának felújításával és meghosszabbításával kapcsolatban jelezte: a „gátlások minimumát is nélkülöző" ellenzéki nyilatkozatok ellenére az előző városvezetés e projektre az engedélyes tervekből egy vonalat sem húzott meg 2010-ig. Tarlós István a sikerek között említette a főváros által elindított hajléktalanprogramot is, bár „ezzel kapcsolatban olyan kommunikáció folyik, ami már-már kimeríti az uszítás fogalmát".

György István városüzemeltetési főpolgármester-helyettes a sikerek közé sorolta Budapest teljes körű csatornázásának sikeres uniós pályázatát, amelynek révén 240 kilométer csatorna épülhet, a szelektív hulladékgyűjtés bevezetését, valamint a Rác fürdő projektjét, utóbbi esetben „úgy tűnik, sikerül megkötni a csődegyezséget, a fürdő pedig még jövő tavasz előtt megnyithat".

Kérdésre válaszolva Tarlós István arról is beszélt, hogy a 3-as metró felújítására vonatkozó projektet még ebben a ciklusban elindítják. Az új szerelvények beszerzése „nem reális alternatíva" a 2014-2020 közötti uniós pénzügyi ciklusban. A BKV még idén nyílt közbeszerzési pályázatot fog kiírni a metrókocsik és az alagút felújítására. Emlékeztetett rá, hogy a korábbi városvezetés „bűnösen elhanyagolta, elképesztő állapotban hagyta itt" a metróvonalat.

Szintén kérdésre válaszolva leszögezte: Horváth Csabával nem fog főpolgármester-jelölti vitát folytatni. „Olyan színvonalú bejelentésekkel, amelyeket ő tesz, nem tartom érdemesnek vitatkozni, másrészt olyanokkal tudok vitatkozni, akik még nem bizonyítottak, márpedig ő Demszky Gábor helyetteseként már bizonyított"- fogalmazott.

Forrás: budapest.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu