Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 14.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Nagy bajban lesznek 2014-ben az önkormányzatok?
Botka László úgy véli, jóval több pénzt vonnak el a településektől, mint amennyibe az államosított feladatok kerülnek

Az MSZP választmányának elnöke szerint jövőre nagy bajban lesznek a települések, mert a megmaradt önkormányzati feladatok ellátására kevesebb forrás áll majd rendelkezésre. Botka László 2013. november 28-án, Szekszárdon tartott sajtótájékoztatón azt mondta: négy év alatt a Fidesz-kormány megfelezte az önkormányzatok költségvetési támogatását, amely 2010-ben 1200 milliárd forint volt, 2014-ben pedig alig több mint 600 milliárd forint lesz.


„Jóval több pénzt vonnak el az önkormányzatoktól, mint amennyibe az államosított feladatok kerülnek" - tette hozzá.

Az ellenzéki politikus, aki az MSZP „szembesítő" kampányának részeként érkezett a tolnai megyeszékhelyre, kijelentette: a központilag bevezetett negyven új adó mellett a települések jelentős része új helyi adókat vetett ki, vagy jelentősen megemelte a meglévő adók mértékét, ezzel is sújtva a lakosságot.

Botka László úgy vélte: a kormány mindezt azzal próbálja elfedni, hogy megszabadította a településeket a korában felvett hitelektől, de ez olyan adósságkonszolidáció, mint ha a devizaadóstól elvennék a hiteleit és jövedelme több mint felét - fogalmazott.

Harangozó Tamás MSZP-s országgyűlési képviselő mások mellett hangoztatta: ma Magyarországon 4,5 millió ember él szegénységben, másfél millióan élnek a létminimum alatt, és általános jelenség a dolgozói szegénység. „Ha a Fidesz szerint a munka alapú társadalomban az sem tud megélni, aki dolgozik, akkor Orbán Viktor teljesen rossz útra viszi az országot" - jegyezte meg.

Azt mondta: a piac által létrehozott munkahelyek száma éppen hogy eléri a válság előtti szintet, kétszázezer közfoglalkoztatott viszont van, „de álságos módon épp a választások befejezéséig, április végéig jelent ideiglenes megélhetést az embereknek a program" - fűzte hozzá.

Kitért arra, hogy a téli közfoglalkoztatás keretében több mint húszmilliárd forintot költenek képzésekre. „Eddigi információink szerint egytől ötig való számolásra és köszönésre fogják tanítani az embereket, ami az ablakon kidobott pénz, nem nyújt valódi megoldást" - mondta a politikus.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu