Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Nyilvános fórum a Nemzeti Energiastratégiáról
Egyeztetésre hív mindenkit a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Nyilvános vitafórumot tart a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Nemzeti Energiastratégiáról június 1-jén. A Nemzeti Energiastratégia legfontosabb feladata az energetika jövőképének meghatározása, a fenntartható, megfizethető és biztonságos szektoriális működés irányvonalainak rögzítése. A május 13-án társadalmi vitára bocsátott dokumentum megfelelő keretrendszert kíván nyújtani a biztonságos, hatékony és megfizethető hazai energiaellátáshoz.


A kormány célja az energia- és klímapolitika összhangjának erősítése a leggazdaságosabb módon a gazdasági fejlődés, a fenntarthatóság, az ellátásbiztonság és az energiafüggés-csökkentés jegyében. A stratégiai eszközrendszer elemei az energiatakarékosság, az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások felhasználásának növelése, az atomenergia biztonsági követelményeket messzemenően figyelembe vevő hasznosítása, a regionális energetikai infrastruktúrafejlesztés, valamint új energetikai intézményrendszer kialakítása. Az Országgyűlés Magyarország energiastratégiáját annak elfogadása után határozat formájában hirdeti ki.

Az energiastratégiáról és a hozzá kapcsolódó környezeti jelentésről szóló vitafórum célja, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megismerje a tervezettel kapcsolatos álláspontokat, véleményeket. A vitafórumokon kialakult egységes elképzeléseket a tárca a tervek szerint beépíti a kormány elé kerülő hosszú távú energiastratégiai koncepcióba.

A június 1-jén 17 órakor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban (Budapest I. Vám utca 5-7. VIII. 805) megrendezendő egyeztetésen Bencsik János klíma- és energiaügyért felelős államtitkár ismerteti az energiastratégia tervezetét, majd Pálvölgyi Tamás, az Env-in-Cent Környezetvédelmi Tanácsadó Iroda igazgatója foglalja össze a stratégiai környezeti vizsgálati elemzés legfontosabb megállapításait. Ezután a résztvevők fejthetik ki észrevételeiket. A vitafórumon való részvétel feltétele az előzetes regisztráció az energiastrategia@nfm.gov.hu e-mail címen, június 1-jén, 12 óráig - tudatja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztálya.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu