Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 14.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Nyizsnyij Novgorod lett Győr tizedik testvérvárosa
A két város között sok a hasonlóság, elég csak az egyetemekre, autógyárakra gondolni

Győr testvérvárosi megállapodást kötött Oroszország ötödik legnépesebb városával Nyizsnyij Novgoroddal, s ezzel tízre emelkedett testvértelepüléseinek száma.  Az együttműködési szerződést Borkai Zsolt győri és Oleg V. Sorokin Nyizsnyij Novgorod-i polgármester 2013. november 27-én írta alá a győri Zichy-palotában - írja a Győr +.


A testvérvárosi szerződés ünnepélyes aláírásakor Borkai Zsolt polgármester elmondta: nagyon sok a hasonlóság Nyizsnyij Novgorod és Győr között. Mindkettő fontos gazdasági központ, egyetemi város, és mindkét város esetében meghatározó az autóipar. Hozzátette: a két város között számos olyan kapcsolódási pont mutatkozik, amelyek mentén jó barátként, partnerként segíthetik egymást.

Borkai Zsolt utalt arra, hogy a rendezvény helyszíne az a hely, ahol a fiatal győri párok összekötik életüket, és Győr polgármestereként most maga is örömmel mondja ki a „boldogító igent", mert ez, ha nem is egy házasság, de mindenképp egy jövőbe mutató barátság kezdete, amely számos konkrét projektben is testet ölthet.

Nyizsnyij Novgorod polgármestere, Oleg V. Sorokin kiemelte: rabul ejtette Magyarország szépsége, az itt élők vendégszeretete, történelmünk és kultúránk gazdagsága, és különösen Győr városa. Nyizsnyij Novgorod első embere ugyancsak a két város közti hasonlóságokat emelte ki, és azt, hogy ez által valódi, élő kapcsolatok alakulhatnak ki, amelyek a turizmusban, a gazdasági együttműködésekben, az egyetemek közös programjaiban, gyerekcsoportok cserekapcsolataiban, a vendégművészek egymás kulturális fesztiváljain való szerepeltetésében ölthetnek testet.

Nyizsnyij Novgorod Oroszország ötödik legnépesebb települése. Gazdasági erejére jellemző, hogy számos világcég működik itt, és Győrhöz hasonlóan az autógyártás egyik központja, ahol többek között Volkswagen és Skoda modelleket is gyártanak. Több felsőoktatási intézmény is működik a városban, köztük a Lobacsevszkij Állami Egyetem, ahol huszonhét karon folyik az oktatás. Számos orosz híresség is Nyizsnyij Novgorodból származik. Itt született például Maxim Gorkij író.

Forrás: Győr +

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu