Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 14.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Nem kell megismételni a fóti polgármester választást
A területi választási bizottság határozata ellen péntek délután 4-ig lehet benyújtani felülvizsgálati kérelmet

Nem kell megismételni Fóton a 2013. november 24-én tartott időközi polgármester-, illetve képviselő-választás egyikét sem, így döntött a területi választási bizottság (tvb) a jogorvoslati kérelmek, kifogások felülvizsgálata alapján - tájékoztatott Kenéz Tibor, a testület elnöke november 27-én, a megyeházán tartott ülésük után.


Közlése szerint a tvb mindenben osztotta a helyi választási bizottság (hvb) álláspontját, vagyis egyetértett azokkal a határozatokkal, amelyeket a fóti testület hozott a hozzá benyújtott, a voksolás törvényességét, illetve a kampány tisztaságát érintő beadványok ügyében. Egyetértés született arról a feljelentésről is, amelyet a hvb tett az ügyészségen a szavazók szervezett szállításának gyanúja miatt - mondta Kenéz Tibor.

A feljelentés tárgyát képező beadványon - amelyről a Pest Megyei Főügyészség hivatott dönteni - kívüli kifogások, panaszok egyike sem olyan súlyú, hogy akár a polgármester-, akár az 1-es számú egyéni választókerületben tartott képviselő-választást meg kellene ismételni. Ez azt jelenti, hogy a tvb szerint nincs szükség újabb voksolásra Fóton - nyomatékosította az elnök. A határozat ellen felülvizsgálati kérelmet lehet benyújtani péntek délután 4 óráig a Budapest Környéki Törvényszéken - közölte Kenéz Tibor.

A 19 ezer lakosú Fóton azért kellett időközi voksolást kiírni, mert a fideszes Cselőtei Erzsébet szeptemberben lemondott a polgármesteri posztjáról és az 1-es választókerületben szerzett egyéni mandátumáról is. A 29,1 százalékos részvétel mellett megtartott választáson az öt polgármesterjelölt közül az ellenzéki összefogás színeiben induló Takács István kapta a legtöbb, 1116 voksot (25 százalék), így ő lett Fót új polgármestere. Az 1-es számú választókerületben tartott időközi képviselő-választás eredményeként a nyolc jelölt közül a független Varga József Csongor nyerte el a mandátumot.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu