Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 14.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Alakulnak a települési agrárgazdasági bizottságok
Egyre többen kérelmezik, hogy az önkéntes tagság lehetőségével élve részt vehessenek a kamarai életben

Folyamatosan alakulnak a települési agrárgazdasági bizottságok a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) alapszabályában foglaltaknak megfelelően. Az agrárgazdasági bizottságok alakuló üléseit a helyben szokásos módon, illetve elektronikus úton közzétett meghívó útján is össze lehet hívni - közölte a kamara 2013. november 26-án az MTI-vel.


A NAK országos elnöksége úgy döntött, hogy az a kamarai tag, aki nem a lakóhelye vagy székhelye szerinti települési agrárgazdasági bizottság munkájában kíván részt venni, megjelölhet egy másik bizottságot is, ha az érintett településen vállalkozási tevékenységet is folytat - hívta fel a figyelmet közleményében a NAK.

A kamara hangsúlyozta azt is: a települési agrárgazdasági bizottságok munkájában valamennyi kamarai tag jogosult részt venni. A bizottságok munkája és tevékenysége nyilvános, ahol az érintettek első kézből informálódhatnak a kamara működéséről, terveiről, illetve jelezhetik elvárásaikat és igényeiket a NAK munkájával kapcsolatban.

A települési agrárgazdasági bizottságok automatikusan nem fogják kiváltani az új földforgalmi szabályozási rend keretei között felállítandó helyi földbizottságokat - mutatott rá a NAK. A kamara a jelenlegi elképzelések szerint csak azokban az esetekben venné majd át a helyi földbizottságok feladatait, amennyiben azok nem alakulnának meg, illetve nem működnének.

A NAK vezetése már döntött arról, hogy fel kíván állítani egy olyan szakértői stábot, amely a termőföld forgalmazásával kapcsolatban felmerülő kérdésekben szakmai segítséget nyújt. Ugyanilyen segítség nyújtására lesz alkalmas a közeljövőben felállítandó kamarai jogsegélyszolgálat is.

A közlemény kitér arra is: egyre többen kérelmezik, hogy az önkéntes tagság lehetőségével élve részt vehessenek a kamarai életben. A NAK országos elnöksége úgy döntött, hogy amíg a települési agrárgazdasági bizottságok megalakulása nem fejeződik be, a választások tisztasága érdekében nem kíván dönteni az önkéntes tagfelvétel kérdésében - áll a közleményben.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu