Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 23.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Mindenki fontos, avagy a helyi önkormányzás esélyei
Egy könyv az önkormányzati menedzsment fejlesztési stratégiájáról

A helyi önkormányzatiságban rejlő tartalékok mind teljesebb kihasználása egyszerre lehetőség és feladat. A helyi közösségi élet a nemzeti összefogás legalapvetőbb színterévé, a hatékony önkormányzás és közszolgáltatás-szervezés társadalmi műhelyévé válhat a jövőben. Ennek megvalósulását szolgálja a „Mindenki fontos! - A helyi önkormányzás esélyei, a közmenedzsment új irányai" című kötet is, amit május 27-én mutattak be az érdeklődőknek. 


Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata korábbi, több évtizedes, közigazgatás-szervezési hagyományaira és tapasztalataira építve az elmúlt két évben átfogó önkormányzati szervezet- és működés-fejlesztési programot hajtott végre. Hosszú távú közmenedzsment fejlesztési stratégiát fogadott el, amely több irányban is túllép a helyi közigazgatás és közszolgáltatás hagyományos, igazgatási szemléletű felfogásán. A Képviselő-testület önkormányzati értékrend deklarációban kötelezte el magát az úgynevezett közösségi önkormányzás, a közigazgatási közönségszolgálat, az értékteremtő és teljesítményorientált, korszerű technológiákkal támogatott közpolitikai, szakigazgatási és közszolgáltatói működés mellett.

Az elfogadott önkormányzati menedzsment fejlesztési stratégiát empirikus vizsgálatok sora alapozta meg. Elemző és javaslatokat megfogalmazó, megvalósítási feltételeket meghatározó és részleteiben is kidolgozó szakmai tanulmányok sora készült el. A megvalósítást szolgáló intézkedések és szabályozások születtek már menet közben is, bizonyították az újítások életképességét. Minderről, elméleti és módszertani háttérrel, hazai és nemzetközi összevetésekkel kiegészítve szól a május 27-én bemutatott, több mint 500 oldalas hagyományos szakkönyv, s annak a szinte a teljes dokumentációs háttéranyagot összefoglaló CD-melléklete.

A helyi önkormányzati menedzsment-fejlesztés, közigazgatás- és közszolgáltatás-szervezés legkülönbözőbb ismert és még kevésbé alkalmazott, új irányait szerves egységben kezelte a program és mutatja be a kiadvány. Magyarországon kifejezett újdonságként jelenik meg az önkormányzati rendszerben néhány téma, amelyeknek a gyakorlati megvalósítás igényei szerinti kidolgozása különös érdeklődésre tarthat számot a nagyközönség, politikusok és szakemberek számára egyaránt.

Ilyen javasolt fejlesztési irány például a helyi közmenedzsment (az önkormányzati szervezet és működés értelmezésének kiterjesztése valamennyi abban érdekelt tényleges és lehetséges közreműködői körre), a közösségi önkormányzás (a helyi társadalom egyéni és kisközösségi, szomszédsági szintű bevonása az önkormányzat működésébe, a közszolgáltatások szervezésébe), a közösségi média (a lakossági tájékoztatás közösségi informatikai alapokra helyezése, s beillesztése az önkormányzati hálózati informatika rendszerébe), illetve a digitális szolidaritás (a hátrányos helyzetű emberek és csoportok felzárkózásának segítése közszolgáltatásokhoz való hozzáférésben).

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu