Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A baloldaliak közös jelöltje lett Fót új polgármestere
A Jobbik szerint a választáson több kampánycsendsértés történt

Takács István, a Magyar Szocialista Párt, az Együtt - A Korszakváltók Pártja, a Párbeszéd Magyarországért Párt és a Demokratikus Koalíció közös jelöltje nyerte a 2013. november 24-i fóti időközi polgármester-választást - közölte a voksolás előzetes eredményét a Pest megyei település jegyzője, a helyi választási iroda vezetője az MTI-vel.


Chrobák Zoltánné tájékoztatása szerint a város 1-es számú választókerületében szintén november 24-én tartott képviselő-választáson Varga József Csongor független jelölt nyert.

Az időközi polgármester- és képviselő-választáson a szavazásra jogosultak 29,1 százaléka jelent meg. A polgármesterjelöltek közül a legtöbb szavazatot, 1116-ot (25 százalék) Takács István, az ellenzéki összefogás jelöltje kapta, a második helyen a település egyik alpolgármestere, a független Bartos Sándor végzett 954 vokssal (21,4 százalék).

A harmadik helyre Németh József független jelölt futott be 920 szavazattal (20,6 százalék). Őt követte Földi Pál János, a Civil Összefogás a Fótiakért Egyesület jelöltje 885 szavazattal (19,8 százalék). Vargha Nóra Mária, a Magyar Liberális Párt jelöltje 583 voksot (13 százalék) szerzett.

Az 1-es számú választókerületben - ahol nyolcan indultak a mandátumért - a független Varga József Csongorra szavaztak a legtöbben, 180-an, így ő lett a kerület új képviselője.

A 19 ezer lakosú Fóton azért kellett időközi voksolást kiírni, mert a fideszes Cselőtei Erzsébet szeptemberben lemondott mind polgármesteri posztjáról, mind pedig az 1-es választókerületben szerzett egyéni mandátumáról. A polgármesteri posztért öten, a képviselői mandátumáért nyolcan szálltak ringbe. Fideszes jelölt nem indult.


A Jobbik szerint több kampánycsendsértés történt

A Jobbik Pest megyei alelnöke szerint több kampánycsendsértés történt Fóton. Varga Zoltán Péter az urnazárást követően egyebek között azt állította, hogy szervezetten, kisbusszal szállították egy körzetben a voksolókat. Az ellenzéki politikus a fóti polgármesteri hivatal folyosóján tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a legkirívóbb eset a Sikátorpusztáról a fótligeti szavazókörbe történő szervezett szállítás volt, amelyet a Jobbik több módon is dokumentált. Az ügyben értesítették a rendőrséget és a helyi választási bizottságot, amely - közlése szerint - helyt adott a panasznak.

Varga Zoltán Péter azt mondta, bizonyítékuk van arra, hogy az MSZP szavazóköri delegáltjának felesége is a kisbusz utasai között volt. A Jobbik a vélelmezett törvénysértés miatt feljelentést tett a dunakeszi járási ügyészségen - tette hozzá.

Az alelnök beszélt a szerinte a sorban utolsó „törvénysértésgyanús" esetről is. Mint mondta, megfigyelőik az Attila utcában két hölgyet láttak, akik kezükben címlistát, illetve MSZP-s szórólapot tartva agitáltak szavazásra. 

Varga Zoltán Péter szerint a helyi választási bizottság este 7 óra körül ez ügyben is helyt adott a Jobbik panaszának. Az ellenzéki párt gyanítja, de egyelőre nem tudja bizonytani, hogy láncszavazás is történhetett Fóton - közölte kérdésre válaszolva a Pest megyei alelnök.

Chrobák Zoltánné, Fót jegyzője az MTI érdeklődésére egyelőre csupán annyit mondott, hogy nagyon „eseménydús" volt a voksolás napja. A helyi választási bizottság a késő délutáni órákban egy olyan határozatot hagyott jóvá, amely szerint kampánycsendsértés miatt feljelentést tesznek ismeretlen tettes ellen - fűzte hozzá, érzékeltetve, kivizsgálásra vár a szervezett szállítás gyanúja.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu