Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 14.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Problémamegoldás a cigány-magyar vitás ügyekben
Kállai Csaba „európai uniós fővajda” felajánlotta segítségét az önkormányzatoknak

Hívásra kiszáll, és rendezi az ország bármely településén a helyi romák és magyarok között kialakult konfliktusokat Kállai Csaba. Az „európai uniós fővajda" levelet intézett az önkormányzatokhoz, bátran forduljanak hozzá, ha közigazgatási területükön eltulajdonítottak valamit. A közreműködés ára havi 100 forint - írja az Index.


Az ország összes önkormányzatának küldött levelet Kállai Csaba, azt ígérve, hogy saját szervezete, a Vajdák a Romákért Alapítvány havi 100 forintos támogatásáért cserébe segítséget kérhetnek tőle a cigányok és a nem cigányok közötti konfliktusok megoldásában.

A magát „európai uniós fővajdának" nevező Kállai körlevele szerint nemcsak a települések, hanem azok a polgárok is kereshetik, akik ellentétbe keveredtek vagy polgári peres ügyük van a helyi romákkal.

"Ha saját tulajdonát képező bárminemű tárgyát eltulajdonítják, vagy fenyegetve érzi magát, esetleg bármi más problémája akad a cigány vagy nem cigány embertársával, forduljon hozzám, kérjen segítséget" - írta Kállai Csaba. A fővajda az Indexnek elmondta, hogy a levél megírása óta már több önkormányzattól érdeklődtek nála, sőt két településen rendezett is lopási ügyeket. Az egyik helyen egy bicikli, a másik településen pedig egy segédmotor került vissza így eredeti tulajdonosához.

A problémamegoldás helyszíni kiszállással történik. Kállai elmondta, hogy az ajánlata szerint akár napi 5-6 esetet is meg tud vizsgálni, de nem mindenhova ő menne személyesen, hanem más cigányvajdák, esetleg a vajdák segítői, és bevonják a rendezésbe a helyi romákat is. A romák együttműködési készségéhez Kállai szerint elegendő az ő és a mintegy 80 megyei, illetve települési vajda tekintélye. Ha mégsem, akkor viszont ott vannak a cigányok ősi törvényei - mondta Kállai, de a törvények mibenlétéről nem akart bővebben beszélni.

Kállai fellépése annyiban furcsa, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság alig egy hónapja mondta ki bűnösnek sikkasztás vádjában. A megismételt elsőfokú eljárásban a bíróság az elsőrendű vádlott országos cigányvajdát két év, Rostás-Farkas György írót pedig másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Kállaiékat éppen roma vezetők vádolták meg azzal, hogy nem számoltak el a cigányvajda-avatásra nekik átadott több mint 15 millió forinttal.

A 46 éves Kállai Csabát 2006-ban avatták a magyar cigányok országos vajdájává komoly beiktatási ceremónia keretében.

Forrás: Index

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu