Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 14.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Nem akarnak kimenni a bérlők a józsefvárosi piacról
Kocsis Máté: a határidő lejárt, a tiltakozás nem változtat a döntésen
Néhány hetet nyerhetnek a józsefvárosi piac bérlői azzal, hogy megtámadták a bíróságon a bérleti szerződés felmondását, de a bezárásról szóló döntésen ez nem változtat - mondta 2013. november 21-én Kocsis Máté, Józsefváros fideszes polgármestere. A polgármester hangsúlyozta, hogy a Négy Tigris piacon senki nem volt biztonságban, a kispénzűeket becsapták és számos bűncselekmény történt a területen, ezért kezdeményezte a VIII. kerületi önkormányzat a piac bezárását.

Kocsis Máté felidézte: a MÁV júniusban meghozta a döntést 150 napos felmondási idővel, ami novembert 21-én délelőtt 10 órakor lejárt. Kocsis Máté sajnálatosnak nevezte, hogy a bérlők megpróbálnak kibújni a határozat végrehajtása alól, ugyanakkor jelezte, hogy a döntésen ez nem változtat, a piac ilyen formában megengedhetetlen Budapest kellős közepén.

Szólt arról is, hogy a józsefvárosi önkormányzatnak nincs jogosítványa eljárni az ügyben, a jogvitában nem érintett, de abban érdekelt, hogy a piac november 21-én bezárjon. Arra a kérdésre, hogy mi történik, ha az eladók átköltöznek a Kőbányai út túloldalára, azt mondta, hogy a másik oldalon lévő ipartelepen - amelynek 130-150 tulajdonosa van - rendezettebbek a körülmények, több pénzt költöttek a létesítményekre, de gondolkodnak, hogyan lehetne nagyobb rendet teremteni, mert nincsenek meggyőződve róla, hogy maradéktalanul betartják az adó- és vámszabályokat.

Kocsis Máté korábban közbiztonsági és adóhatósági szempontból is károsnak nevezte a Négy Tigris piac működését és a bérleti szerződés felmondását szorgalmazta a tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnél és a MÁV Ingatlangazdálkodási Igazgatóságánál. Tájékoztatása szerint a tisztességes eladók ezután is teret kapnak a Józsefvárosban, van igény az olcsó árukra, ezért aki a jogszabályokat betartva működik, az könnyített eljárásban, kedvező feltételekkel kaphat megfelelő üzlethelyiséget a kerületben.

A VIII. kerület a sportolási és kulturális lehetőségeket bővítené a piac területén, ezért több mint négymilliárd forint értékű fejlesztésről készített tervet.

Korábban Sigulinszki Tibor, a MÁV Zrt. szóvivője azt mondta: a cég minél előbb vissza akarja adni a józsefvárosi piac területét a nemzeti vagyonkezelőnek. A MÁV november 21-étől semmisnek tekinti a józsefvárosi piac bérleti szerződését, mert a felmondást követő türelmi idő lejárt. A Komondor Kft. tehát mostantól jogcím nélkül használja a területet - hangsúlyozta. 

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu