Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 14.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Jelentős források a budapesti közterek megújítására
Bagdy Gábor: a főváros szerepet akar vállalni Budapest turisztikai életének fellendítésében

A főváros szerepet akar vállalni Budapest turisztikai életének fellendítésében, ennek érdekében igyekszik egy asztalhoz ültetni a turizmusban érdekelt szereplőket, és segít a köztük folyó egyeztetések koordinálásában - mondta Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes 2013. november 21-én, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 40. közgyűlésén.


Bagdy Gábor hangsúlyozta: az élhető város fontos eleme, hogy a közterületek megújuljanak, ezért ilyen projektre jelentős forrásokat szán a főváros vezetése az úgynevezett TÉR-KÖZ program keretében. Ezekre a turisztikával is kapcsolatos projektekre, például a Szervita tér és a Nyugati tér megújítására, az Erzsébetvárosi Zsidó Skanzen kialakítására, a VIII. kerületi Palotanegyed kulturális városmegújítására vagy a Nehru-part felújítására - megítélt fővárosi támogatás összege meghaladja az 1,65 milliárd forintot.

Bagdy Gábor beszámolt a fővárosi gyógyfürdők rekonstrukciójáról, megemlítve a Rudas fürdő déli szárnyának, az egykori palackozóüzemnek a felújítását. A beruházás több mint 2500 négyzetmétert érint, csaknem egymilliárd forintból várhatóan jövő őszre egyebek mellett wellness részleget, új medencéket és szaunavilágot is kialakítanak.

A főpolgármester-helyettes idegenforgalmi szempontból jelentős lépésnek nevezte, hogy a budapesti Duna-partok kezelése egy kézbe, a Fővárosi Önkormányzathoz került, valamint azt, hogy ismét beindultak a BKV dunai hajójáratai. Reményét fejezte ki, hogy a nemrégiben megnyitott Bálna jelentős kulturális, kereskedelmi, gasztronómiai és turisztikai központtá válhat.

A Margitszigettel kapcsolatban a szabadtér színpad és a víztorony nemrégiben befejeződött felújítását emelte ki.  A főpolgármester-helyettes további turizmust fellendítő projektnek nevezete a gyalogosbarát belváros kialakítását és a jövő tavasszal induló közbringarendszert is.

Forrás: Budapest.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu