Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Faültetés és jótékonysági hangverseny Japánért
Ito Tecuo nagykövet népe nevében mondott köszönetet Gödöllőnek

Az egész világot megrázta a március 11-én Japánban történt földrengés, és az azt követő cunami. Gödöllő mindig igyekezett segíteni a bajbajutottakon, így tett május 27-én este is, amikor szolidaritási koncertet rendezett a Királyi Kastély Lovardájában. A hangversenyt megelőzően Ito Tecuo japán nagykövet megszólaltatta a Világbéke-gongot, majd az ASEM országok képviselőivel, 50 japáncseresznye-fát ültettek el az Alsóparkban. 


A koncerten japán és magyar művészek léptek fel

A diplomáciai képviseletek a fák megvásárlására szánt összeggel szintén az óvoda felépítését támogatták, s az így létrehozott fasorral állítottak maradandó emléket a tragédia áldozatainak. A faültetést követően került sor a Királyi Kastély lovardájában megrendezett szolidaritási estre, melyen magyar és japán művészek léptek színpadra. A koncert előtt elsőként a rendezvény fővédnökének, Dr. Schmittné Makray Katalinnak az üzenete hangzott el, aki távollétében levélben osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel.

A köztársasági elnök felesége levelének felolvasását követően Dr. Gémesi György, Gödöllő polgármestere köszöntötte a vendégeket, s méltatta azt az összefogást, amivel a tragédia után a japán nép példát mutat mindannyiunknak. „Látva nap, mint nap a tragikus eseményeket, a szörnyű pusztítást, figyelve a hihetetlen küzdelmet a túlélésért. Átélve a tehetetlenség és a kiszolgáltatottság érzését, sokunkban megfogalmazódott a kérdés, hogyan segíthetünk annak a népnek, amely soha nem késlekedett, amikor másokon kellett segíteni" - mondta Gémesi György. „Nyilván lehetett segíteni többek között a mentésben, különféle adományokkal vagy lehet segíteni az újjá építésben és sorolhatnám tovább. Mégis mindennél fontosabb és több lehet az odafigyelés az együttérzés, a baráti szó. Ezt az odafigyelést kívántuk megmutatni a mai koncert megszervezésével, aminek bevételét egy óvoda újjáépítéséhez ajánljuk fel."

A beszédek sorát Ito Tecuo japán nagykövet zárta, aki magyarul mondott köszönetet a cseresznyefa ültetés és a koncert megszervezésért, majd, kijelentette, bár jelenleg még számos problémával kell szembenézniük, de továbbra is egyesítik erőiket az újjáépítés érdekében.

„Eddig sok magyar biztosított együttérzéséről és támogatásáról minket. A jótékonysági koncert által összegyűjtött pénzadományt a magyar emberek együttérző szeretetével együtt eljuttatják a katasztrófa áldozataihoz, mely az egész japán népnek vigaszt és bátorítást nyújt. Az egész japán nép nevében szeretném kifejezni hálámat. A jótékonysági koncert előtt, a jövő hónapban megrendezésre kerülő ASEM külügyminiszteri találkozó alkalmából a Gödöllői Királyi Kastély kertjében a jelenlévő ASEM ország nagyköveteivel közösen elültettünk egy-egy cseresznyefát. A találkozó sikerében bízva, remélem, hogy az Ázsia és Európa közötti kapcsolatok még szorosabbak lesznek."

A beszédeket követően Vígh Andrea hárfaművész, Szilasi Alex zongoraművész, Herczenik Anna, a Magyar Állami Operaház magánénekese, Mága Zoltán hegedűművész, a japán születésű, de hazánkban élő Yuka Iwasaki zongoraművész és Shoko Matsuyama gordonkaművész, valamint az idén 30 éves fennállását ünneplő Gödöllői Szimfonikus Zenekar Vonós Kamaraegyüttese és Illésy Orsolya fuvolaművész adtak nagysikerű hangversenyt. Előadásukban többek között Bach, Liszt, Bartók, Kodály, Donizetti és Puccini művei hangzottak el.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu